„Eu aleg România 100“, expoziție și spectacol folcloric pentru tomitani, în dar de la Radio Constanța

Pentru a marca așa cum se cuvine un veac de la Marea Unire, radioul public a lansat proiectul cultural „România 100 – Eu Aleg România“. Cu acest prilej, Radio Constanța îi invită pe toți tomitanii astăzi, 28 septembrie, de la ora 15.00, la statuia Victoria din Parcul Arheologic, creație a sculptorului Boris Caragea, pentru a inaugura împreună expoziția „Eu aleg România 100“, care redă prin imagini și fotografii 100 de momente esenţiale din istoria românilor.

eu aleg romania 100

Evenimentul va fi completat de un spectacol folcloric, susținut de interpreții: Ciprian Roman, Petrică Mâțu Stoian, Mituța și Dumitru Ridescu, Alexandru Moldoveanu, ansamblurile folclorice dobrogene Româncuța, Elpis, Cansu și Vanghelizmo. De asemenea, Asociația Culturală Tomis va prezenta o paradă a uniformelor militare din Primul Război Mondial.

statuia victoria parcu arheologic constanta boris caragea

„Cele 100 de momente esențiale din istoria românilor, surprinse în expoziția «Eu aleg România 100», sunt reflectate și în scurte documentare video, realizate de Radio Constanța și celelalte posturi publice terioriale și locale din rețeaua Radio România și pot fi accesate pe site-ul eualegromania.ro și pe canalul YouTube al proiectului. «România 100 – Eu Aleg România» este un proiect cultural Radio România, prin Radio Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, susţinut de Guvernul României, prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, care se desfăşoară în Bucureşti, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Reşiţa, Târgu Mureş, Timişoara, Arad, Sibiu și Sighetu Marmaţiei“, menționează organizatorii.

eu aleg romania 100

 

Sursă foto: Cultură Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *