Emoție și bucurie la spectacolul „Dragobete și Mărțișor cu Paul Surugiu – Fuego“ și „Brâulețul“

În prag de Dragobete și de Mărțișor, emoția și bucuria s-au citit pe fețele celor 700 de spectatori care au fost prezenți, miercuri, 22 februarie, în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, la un spectacol extraordinar de folclor, oferit în dar de Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada“.

Pe parcursul a aproape trei ore, cântul și dansul au fost la mare înălțime. Ansamblul folcloric profesionist „Brâulețul“, sub bagheta maestrului Cristian Obrejan, împreună cu invitatul său special, Paul Surugiu – Fuego, au purtat publicul prin toate zonele etnofolclorice ale României.

Spectacolul „Dragobete și Mărțișor cu Paul Surugiu – Fuego“ a fost și un regal vizual fiecare zonă etnofolclorică fiind reprezentată prin costume populare, cu mărcile identitare specifice, dar și cu proiecții cu prim-planuri ale unor țesături pentru decorul interiorului, cu motive populare arhaice, armonizate perfect din punct de vedere cromatic.

„Sunt fericit pentru că interpretând aceste bijuterii muzicale ale românilor iubesc și mai mult folclorul și cântecul autentic, pentru că într-o perioadă în care mediocritatea își spune cuvântul, într-o perioadă în care nu mai știm să apreciem valorile României, într-o perioadă în care cuvântul a ajuns să se pronunțe greșit, vrem să aducem la scenă calitatea și cântecul adevărat (….), alături de ansamblul Brâulețul“, a spus Paul Surugiu.

Spectacolul „Dragobete și Mărțișor cu Paul Surugiu – Fuego“ cu intrare liberă, pentru care cele 700 de locuri puse la dispoziție de organizatori s-au rezervat într-un timp record, a fost înregistrat, astfel încât cei interesați îl pot urmări, în această variantă, zilele următoare, pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *