Spectacol extraordinar de Dragobete și Mărțișor cu ansamblul „Brâulețul” și Fuego

Cu doar două zile înainte de Dragobete, sărbătoarea dragostei la români, numită și „Cap de primăvară“ și în așteptarea lunii Mărțișor, Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada“ le oferă constănțenilor un dar muzical deosebit: un spectacol extraordinar susținut de Paul Surugiu, pe numele său de scenă Fuego, alături de ansamblul profesionist „Brâulețul“, sub bagheta maestrului Cristian Obrejan.

Spectacolul „Dragobete și Mărțișor cu Paul Surugiu – Fuego“ este programat miercuri, 22 februarie, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Alături de Fuego și „Brâulețul” va evolua și solista ansamblului, Elena Plătică.

Fuego este unul dintre cei mai populari interpreți din România abordând, de-a lungul carierei sale, mai multe genuri muzicale, printre și muzica populară. Dovezi ale succesului de care se bucură sunt sălile arhipline în care cântă și emoția pe care o transmite de fiecare dată publicului său fidel.

Puțini lume știe că Fuego este legat în mod special de județul Constanța, deoarece aici, la Festivalul de la Mamaia, s-a lansat acum 30 de ani, în anul 1993.

„Brâulețul“, un brand al Constanței

Ansamblul folcloric profesionist „Brâulețul” este un brand al Constanței, bucurându-se de recunoaștere națională pentru calitatea spectacolelor sale.

Orchestra populară „Brâulețul“ s-a înființat în anul 1955 pe lângă Sfatul Popular Regional Constanța cu un număr mic de instrumentiști și doi soliști vocali. O vreme a funcționat ca secție a Casei de Cultură Orășenești și a Teatrului de Stat. La 1 iulie 1964 a devenit ansamblu de cântece și dansuri al regiunii Dobrogea. Faima sa a început să crească de-a lungul timpului, ansamblul evoluând sub baghetele unor dirijori renumiți precum Dan Moisescu și Gheorghe Parnica.

ansamblul brauletul

 

După o îndelungă absență, „Brâulețul“ a revenit pe scenă desfășurându-și activitatea sub tutela Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, primul spectacol fiind susținut pe 18 decembrie 2021 alături de invitații săi:  Mioara Velicu, Sava Negrean Brudașcu, Ionuț și Doinița Dolănescu, Ionuț Fulea și ansamblul artistic profesionist „Constantin Arvinte“ al Consiliului Județean Iași.

Intrarea la spectacolul „Dragobete și Mărțișor cu Paul Surugiu – Fuego“ este liberă, în limita locurilor disponibile. Organizatorii atrag atenția însă că intrarea în sala de spectacol se face după ce cei interesați s-au prezentat la casierie pentru a primi biletele cu titlul gratuit pe care apare imprimat locul ocupat în sală. În acest scop, casieria este deschisă sâmbătă, 18 februarie și duminică, 19 februarie, între orele 10.00-20.00 și luni, 20 februarie, între orele 08.00-16.00.

UPDATE: Numărul de locuri s-a epuizat încă de  sâmbătă.

afis fuego concert ansamblul brauletul

O singură persoană poate primi maximum două locuri, în cazul în care dorește să vină însoțită.

În momentul în care toate locurile se vor ocupa, organizatorii vor anunța pe paginile de socializare, Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“,  Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul“, dar și pe site-urile  www.cctb.ro și www.centruljeanconstantin.ro.

Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada“, organizatorul evenimentului, este o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța.

Share:

One thought on “Spectacol extraordinar de Dragobete și Mărțișor cu ansamblul „Brâulețul” și Fuego

 • 18 februarie 2023 la 18:14
  Permalink

  Am văzut astăzi detalii despre bilete și deja nu mai sunt?
  Repetați spectacolul chiar cu bilete cu valoare
  Nu se pot rezerva și on line?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *