Doliu în lumea muzicii! S-a stins violonistul constănțean Mitică Feraru

„A plecat dintre noi un muzician de excepție, violonistul Mitică Feraru“, a fost anunțul neașteptat și trist pe care l-a făcut directorul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, Daniela Vlădescu, pe pagina de Facebook a instituției de cultură pe care o conduce.

Concert maestru al orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet «Oleg Danovski», și-a dedicat întreaga viață Muzicii și Teatrului, pe care l-a slujit cu devoțiune și pasiune, cu modestie și smerenie. Păcat! A lăsat în urmă tristețe și uimire, pentru că mai putea face atât de mult în meseria care i-a fost atât de dragă. Îi vom respecta memoria și nu vom lăsa uitarea să se aștearnă peste imaginea unui artist născut cu atâta har. Drum bun, Maestre! Dumnezeu să vă poarte pașii spre Pacea și Lumina Veșniciei!“, a mai scris managerul Teatrului „Oleg Danovski“, în numele colectivului.

Profesionist adevărat, iubindu-și profesia, Mitică Feraru era o prezență constantă în cadrul orchestrei Teatrului „Oleg Danovski“  fiind prețuit pentru dăruirea sa de către colegi și de către melomani, în egală măsură.

Violonistul Mitică Feraru a absolvit Academia de Muzică „George Enescu” din Iaşi, în anul 1977. Membru fondator al Filarmonicii „Marea Neagră“, artistul a desfăşurat de-a lungul timpului, o bogată activitate concertistică în ţară şi străinătate, în calitate de solist şi de membru în diferite formaţii camerale.

Sursă foto: Facebook – Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *