Dirijorul american Douglas Bianchi și violoncelistul Costinel Florică încheie stagiunea simfonică la Teatrul „Oleg Danovski“

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ invită publicul meloman vineri, 8 iunie, de la ora 19.00, în sala de spectacole, la ultimul concert simfonic al stagiunii 2017-2018, sub bagheta maestrului Douglas Bianchi din America, dirijor al Detroit Metropolitan Youth Symphony.

În programul serii se află: uvertura operei „Nunta lui Figaro“, de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră în La minor, op. 33, de Camille Saint-Saens și Simfonia nr. 9 în Mi minor, op. 95 „Din lumea nouă“, de Antonin Dvorak.

Solistul concertului de Saint-Saens este violoncelistul Costinel Florică.

Conform site-ului Teatrului „Oleg Danovski“, maestrul Douglas Bianchi este absolvent al Wayne State University şi Oakland University. În perioada universitară și postuniversitară, a studiat cu Joseph Labuta, autorul „Basic Conducting Techniques“, și cu David Daniels, autorul manualului „Music Orchestral“. A participat la cursuri de formare avansată pentru dirijat cu prof. Harold Fabermann și Asher Temkin.

Douglas Bianchi este director al orchestrelor Symphony Wind, Concert Band și Wind Winds, de aproape 21 de ani, la Wayne State University, unde predă cursuri de dirijat şi conduce WSU Studio Orchestra, un grup de formare pentru dirijori de performanță.

De asemenea, este director al International Symphony Orchestra (Port Huron USA / Sarnia Canada), formată din muzicieni profesioniști și amatori din ambele țări. Cu această orchestră, dirijorul susține șase serii de concerte care sunt prezentate pe ambele maluri ale frontierei SUA / Canada, realizând în total 12 concerte.

„A dirijat spectacole şi concerte cuprinzând diverse repertorii: de la Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert și Schumann, la lucrările lui Ravel, Mussorgsky, Rimsky-Korsakov, Erik Satie, precum și lucrări  contemporane. A fost invitat în Anglia, Republica Cehă, Bulgaria și Taiwan“, se mai arată site-ul Teatrului „Oleg Danovski“.

Biletele pentru acest concert au prețuri de 20, 25, 30 și 40 lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ. Studenții și pensionarii, pe baza carnetului de note vizat la zi, respectiv a talonului de pensie, vor plăti pe un tichet 15 lei, iar copiii și elevii, pe baza carnetului de note, 8 lei.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *