„Corporalitatea actorului, între teorie și practică“. Lansare de carte la Biblioteca Județeană

Coregrafa Geta Răvdan Huncanu invită publicul vineri, 20 decembrie, să-i fie alături la lansarea volumului „Corporalitatea actorului, între teorie și practică“, ce are la bază teza sa de doctorat.

Evenimentul editorial este programat de la ora 18.00, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“, în sala de lectură „Liliana Lazia“ și este însoțit de o expoziție de fotografie. Prezentarea volumului va fi făcută de teatrologul Anaid Tavitian.

Actorul contemporan nu poate fi decât un creator fervent, mereu altul, modificându-și exprimarea cu fiecare nou rol printr-o nouă abordare a propriului corp și a interacțiunii lui cu celelalte corpuri partenere. Energia trupului, cunoașterea propriilor forțe interne ce pot fi mobilizate, descoperirea limitelor și a abilităților de care dispune fiecare sunt aspecte pe care se sprijină corporalitatea actorului. Dirijat corect, actorul poate să-și descopere propria identitate corporală, caracterizată de propriile limite, iar cu timpul își poate individualiza antrenamentul corporal“, susține dr. Geta Răvdan Huncanu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *