Cărți și documente dedicate Marii Uniri, la Biblioteca Județeană Constanța

Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman“ celebrează Ziua Națională a României, așa cum a obișnuit până acum, printr-o expoziție de carte și documente, care, de această dată, în context epidemiologic, poate fi văzută online, pe pagina de Facebook a instituției.

Expoziția virtuală este realizată de Biroul Bibliografic.

Suntem astfel alături de utilizatorii bibliotecii care pot vedea o parte din materialele care se află în colecțiile noastre, materiale referitoare la etapele procesului încununat cu realizarea statului național unitar român la 1 Decembrie 1918.

carti marea unire biblioteca judeteana constanta

La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Națională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiționată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei și Bucovinei au votat unirea.

1 Decembrie este Ziua Națională a României stabilită prin lege din 1990. Anterior, Ziua Națională s-a sărbătorit la 10 mai și, în timpul regimului comunist, la 23 august“, menționează organizatorii expoziției.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *