Constanța, din nou pe podiumul Galei UNITER, după 24 de ani

Regizoarea Diana Mititelu se numără printre laureații Galei Premiilor Uniter, ediția a XXIX-a, eveniment care s-a desfășurat pe 19 iulie, în sala mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale“.

Tânăra regizoare a fost distinsă de juriul UNITER cu Premiul pentru Debut, pentru regia spectacolului „Jocuri în curtea din spate“, de Edna Mazya, care se află în repertoriul Teatrului de Stat Constanța din 29 februarie 2020.

Diana Mititelu a ținut să precizeze că împarte premiul cu tinerii actori care joacă în spectacol: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Andrei Bibire, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea și Cătălin Bucur. De asemenea, tânăra regizoare le-a mulțumit și celorlalți colegi de la Teatrul de Stat Constanța, precum și profesorilor săi.

Acesta este primul premiu UNITER, obținut după 24 de ani. Atunci, în 1997, Cătălina Buzoianu a fost distinsă cu Premiul pentru Regie, iar Velica Panduru a primit premiul de debut în scenografie, costume, pentru spectacolul „Penthesileea“, de Mioara Cremene și H. Von Kleist.

De asemenea, în cadrul Galei Premiilor Uniter, ediția 2021, actrița Ileana Ploscaru a fost distinsă de către Senatul UNITER cu Premiul pentru Întreaga Activitate. Premiul a fost ridicat de directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn.

La ediția 2021 a Galei Premiilor UNITER, Teatrul de Stat Constanța a mai avut o nominalizare prin actrița Cătălina Mihai, propusă pentru Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul Speed din spectacolul „Doi tineri din Verona“ de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Constanța mai are în palmares două premii acordate de Senatul UNITER la propunerea Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“. În 2011, actrița-păpușar Aneta Forna Christu a fost distinsă cu Premiul special pentru teatrul de păpuşi şi marionete, iar în 2017 Premiul special pentru teatrul de păpuşi şi marionete i-a revenit scenografei Eugenia Tărășescu-Jianu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *