Concertul Prieteniei Româno-Turce deschide Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția 44

Cea de-a 44-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, organizat de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, se va deschide vineri, 26 octombrie, de la ora 18.30, cu Concertul Prieteniei Româno-Turce.

Prin acest prim eveniment muzical inclus în cadrul festivalului, instituția gazdă și Institutul Cultural Turc de la București celebrează în avans Ziua Națională a Republicii Turcia, dar și cei 140 de ani de relații diplomatice dintre cele două țări.

Concertul are ca soliști artiști din Constanța și din Izmir. Un eveniment similar cu distribuție româno-turcă va avea loc la Izmir, pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României,

Sub bagheta dirijorului Vladimir Lungu, vor cânta în deschiderea festivalului soliştii vor fi sopranele Aytül Büyüksaraç și Burçin Savigne, tenorul Aydin Uştuk și baritonul Cengiz Sayin din Turcia, alături de artiștii bine-cunoscuți publicului tomitan: sopranele Nicoleta Ardelean, Laura Eftimie și Daniela Vlădescu, precum și tenorul  Răzvan Săraru.

La succesul concertului vor contribui orchestra și corul Teatrului „Oleg Danovski“, condus de maestrul Adrian Stanache.

Biletele pentru acest concert, ca de altfel pentru fiecare dintre celelalte 13 seri din cadrul festivalului au prețuri cuprinse între 25 și 50 de lei, în funcție de locul ocupat în sală. Studenții, pe baza carnetului de note, și pensionarii, pe baza cuponului de pensie, vor plăti 15 lei pe un tichet. Pentru copii (inclusiv elevi), prețul unui bilet este doar de 8 lei.

Pachete promoţionale

În vânzare, s-au pus și patru pachete promoționale, la prețuri de 105, 140 și 200 lei.

Pachetul nr. 1, în valoare de 140 de lei, dedicat studenților și pensionarilor, cuprinde: 11 bilete (Concertul prieteniei româno-turce, „Cavalerria Rusticana“ și „Paiațe“, premieră – „Un centenar de muzică românească“, „Flautul fermecat“, „Trubadurul“, „Romeo și Julieta“, „A Whole New World“, „Crăiasa Zăpezii“, „Nabucco“, „Traviata“ și „Aida“) și două invitații (Recital cameral de muzică românească și Seară lirică și „Romanța ne unește“).

Pachetul nr. 2, dedicat tot studenților și pensionarilor, dar cu o valoare de 105 lei, cuprinde:  şapte bilete („Trubadurul“, „Romeo și Julieta“, „A Whole New World“, „Crăiasa Zăpezii“, „Nabucco“, „Traviata“ și „Aida“) și două invitații (Recital cameral de muzică românească și Seară lirică și „Romanța ne unește“).

Pachetul nr. 3, în valoare de 200 de elevi, dedicat publicului larg cuprinde: 11 bilete (Concertul prieteniei româno-turce, „Cavalerria Rusticana“ și „Paiațe“, premieră – „Un centenar de muzică românească“, „Flautul fermecat“, „Trubadurul“, „Romeo și Julieta“, „A Whole New World“, „Crăiasa Zăpezii“, „Nabucco“, „Traviata“ și „Aida“) și două invitații (Recital cameral de muzică românească și Seară lirică și „Romanța ne unește“).

Pachetul nr. 4, de 140 lei, dedicat tot publicului larg cuprinde: şapte bilete („Trubadurul“, „Romeo și Julieta“, „A Whole New World“, „Crăiasa Zăpezii“, „Nabucco“, „Traviata“ și „Aida“) și două invitații (Recital cameral de muzică românească și Seară lirică și „Romanța ne unește“).

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția 2018, se desfășoară pe parcursul a 14 zile, în perioada 26 octombrie- 25 noiembrie. Programul complet îl găsiți pe tnobconstanta.ro.

Biletele și pachetele promoționale se pot achiziționa de la casa de bilete din incinta Teatrului „Oleg Danovski“. Aceasta este deschisă luni, miercuri, joi și vineri, între orele 11.00-17.00, sâmbătă și duminică este deschisă doar în zilele cu spectacol, în intervalul orar: 17.45-18.30. În zilele de marți, agenția e închisă, la fel și sâmbăta și duminica, în zilele fără spectacol).

Rezervări telefonice se pot face la numerele: 0723.882.987 sau 0241.481.460 doar în timpul programului de funcționare a agenției.

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *