Elevul marelui acuarelist Constantin Găvenea expune la Constanța

Acuarelele realizate de arhitectul constănțean Ion Bârlădeanu, care l-a avut ca profesor pe marele acuarelist tulcean Constantin Găvenea, vor putea fi admirate la Muzeul de Artă Constanța, în perioada 26 octombrie – 7 noiembrie.

Expoziția este inclusă în seria de manifestări găzduite de muzeul constănțean sub denumirea de „Artiști români în Anul Centenarului“.

Născut în urmă cu 83 de ani în Delta Dunării, Ion Bârlădeanu a devenit constănțean după absolvirea Institutului de Arhitectură „Ion Mincu“. La Tulcea, acolo unde și-a pus bazele educației sale l-a avut ca profesor, la Liceul „Spiru Haret“, pe Constantin Găvenea, pe care îl consideră cel mai bun acuarelist din România.

Expoziția este realizată sub egida Uniunii Arhitecților din România, fililala Constanța, și a Ordinului Arhitecților din România, filiala teritorială Dobrogea.

Cei care doresc să-l cunoască personal pe arhitectul Ion Bârlădeanu și să-i admire lucrările sunt așteptați vineri, 26 octombrie, de la ora 17.00, la vernisajul expoziției.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *