Concertul de Crăciun a încheiat anul 2018, la Teatrul „Oleg Danovski“

Sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ s-a dovedit a fi neîncăpătoare, pe 13 decembrie, pentru constănțenii care au dorit să participe la tradiționalul Concert de Crăciun, pe care instituția de cultură de la Marea Neagră îl organizează în fiecare an, în luna cadourilor.

Cu acest prilej, soliștii lirici, corul și orchestra Teatrului „Oleg Danovski“ au susținut ultimul eveniment al anului 2018, pentru publicul larg căruia îi vor da întâlnire în luna ianuarie, la Concertul de Anul Nou.

Concertul de Crăciun s-a deschis cu trei colinde tradiționale românești, interpretate fără acompaniament orchestral de către corul Teatrului „Oleg Danovski“, condus de maestrul Adrian Stanache, care a cântat nu pe scenă, ci în sala de spectacole, aproape de public. Concertul a continuat, sub conducerea muzicală a maestrului Gheorghe Stanciu, cu lucrări de mare popularitate specifice sărbătorilor de iarnă, în variantă orchestrală sau interpretate de artiștii lirici tomitani, solo, în duet sau alături de cor.

Soliștii serii au fost sopranele Elena Rotari, Stela Sîrbu, Laura Eftimie, Smaranda Drăghici, Mihaela Ionescu și Ionela Duma, mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorii Răzvan Săraru, Doru Iftene și Mădălin Băldău, alături de baritonii Marius Eftimie și Bogdan Ocheşel.

„În ajun de Crăciun“

oncert craciun teatrul oleg danovski

Concertul de Crăciun a fost precedat, cu o zi înainte, de o altă întâlnire emoționantă, recitalul „În ajun de Crăciun“, susținut de cvartetul Resonance (Carmen Simion – violina I, Rodica Nurla – violina a II-a, Adeline Penescu – violă și Carmen Tegzeşiu – violoncel), alături de invitații săi, tenorul Răzvan Săraru și baritonul Aurelian Ghițoi. În prima parte a concertului, cvartetul Resonance a interpretat „La Rejouissance“, de Georg Friedrich Handel, Concerto grosso în Re minor, op. 3, nr. 11 de Antonio Vivaldi, „Pavane“, op. 50, de Gabriel Faure și „We Wish You a Merry Christmas“, de Matt Naughtin, partea a doua, cu genericul „Iată vin colindători!“ fiind rezervată colindelor românești.

andrada stefan lucia mihalache

Primul eveniment muzical al lui decembrie la Teatrul „Oleg Danovski“ , programat în cea de-a patra zi a lunii, luat forma unei seri lirice și le-a avut protagoniste pe mezzosoprana Lucia Mihalache și pianista Andrada Ștefan. În program s-au regăsit atât lucrări create de compozitori români, dar și din lirica internațională, inclusiv arii din opere celebre, precum „Carmen“, de Bizet și „Werther“, de Massenet.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *