Comunitatea armenilor din Constanța a sărbătorit, în avans, Prima Republică Armeană

Pe 28 mai, armenii din întreaga lume sărbătoresc constituirea primului stat modern armean, proclamarea Primei Republici Armene după luptele eroice de la Sardarabad, Baș-Abaran, Gharakilisa.

Evenimentul a fost marcat, în avans, pe 26 mai, și de comunitate armenilor de la Marea Neagră. Conform tradiției, membrii comunității s-au reunit pentru a petrece, în aer liber, într-o atmosferă agreabilă, cu multă voie bună, la generosul sediu al Uniunii Armenilor din România, sucursala Constanța, situat pe strada Primăverii.

„Comunitatea armenilor din Constanța sărbătorește împlinirea a 101 ani de la proclamarea primului stat modern armean, Republica Armeană, constituit la 28 mai 1918, pe teritoriul Armeniei Orientale și cunoscut in istorie sub denumirea de Prima Republica Armeană. La evenimentul de suflet de astăzi (duminică, 26 mai), organizat de Uniunea Armenilor din Romania, filiala Constanța, au participat membrii comunității noastre din toate generațiile, de la decana de vârstă (93 de ani) la cei mai tineri membri, dar și prieten, precum și simpatizanți. Ca întotdeauna, astfel de momente sărbătorești sunt un frumos prilej de reuniune a familiei armenilor constănțeni, dar și de evocare, de cinstire , a momentelor însemnate din istoria poporului armean“, a spus unul dintre cei mai importanți și prețuiți membri ai comunității armene de la Marea Neagră, teatrologul Anaid Tavitian.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *