„Cocoșatul de la Notre-Dame“, premiat la Buzău, ajunge la Constanța

Spectacolul cu care Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ din Constanța a câștigat Premiul Special al Juriului la Festivalul „Buzău iubește teatrul“ 2018, „Cocoșatul de la Notre-Dame“, va fi prezentat… acasă, în premieră, vineri, 22 iunie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“.

Echipa care a realizat musicalul „Cocoșatul de la Notre-Dame“ invită publicul să pătrundă „în lumea întunecată a Parisului medieval și în viețile umbrite de un destin nefericit a lui Quasimodo, clopotarul grotesc al Catedralei Notre-Dame, a arhidiaconului Frollo, chinuit de o viață fără speranță, a Esmeraldei, Frumoasa țigancă dansatoare, a chipeșului căpitan Phoebus, care o păcălește pe Esmeralda făcând-o să creadă că o iubește“.

„Această poveste tristă, marcată de vină, dragoste, speranță și izbăvire, vă va ține cu sufletul la gură“, asigură realizatorii acestui spectacol.

Muzica este scrisă de Alexandru Neș pe un text de Carmen Aldea Vlad, care a avut ca sursă de inspirație celebrul roman al lui Victor Hugo, „Notre-Dame de Paris“.

Regia este semnată Daniela Vitcu, coregrafia poartă amprenta creativă a Stelei Cocârlea, decorurile sunt realizate de Viorel Ungureanu, iar costumele, de Liliana Cornilă.

Din distribuție fac parte: Alexandru Florea – Quasimodo, Mirela Mihai / Denis Beatrice Done – Esmeralda, Grațian Prisacariu – poetul Gringoire, Ionuț Dulgheriu – Clopin, Alexandru Claudiu Băluță / Iulian Ene – călugărul Frollo, Cristian Goaie / Robert Teodor Dobre – Phoebus, Denisa Iova / Catinca Hanțiu – Fleurs-de-Lys.

Alături de ei, mai evoluează: Daniela CojanLoredana DăscălițeiEduard VacariuIulian MarinescuCornelia PandeleEdoard PetreDaniel PopaDenisa IovaDenisa Gabriela TodireanuGabriela DumitracheMihaela Chivu și Ioana Francesca Coteanu.

Biletele pentru acest spectacol pot fi cumpărate de la agenția Teatrului „Oleg Danovski“, la prețul de 25 lei.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *