Ce culori și ce formă îmbracă atenția și imaginația ta atunci când citești? Vino la Târgul de Carte „Gaudeamus Litoral“ ca să afli

Dacă doriți să vă testați imaginația, dar și atenția atunci când citiți un text, mergeți la Târgul de Carte „Gaudeamus Litoral“ din piațeta Perla din stațiunea Mamaia, acolo unde este deschis Laboratorul de Imaginar.

Acesta presupune folosirea unei căști speciale care măsoară undele cerebrale și le transformă în proiecții vizuale (figuri geometrice ce corespund atenției și culori care corespund imaginației) și a unui dispozitiv care scanează retina. Instalația este realizată de scenograful Adrian Damian cu susținerea BRD, în parteneriat cu CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative), Aural Eye și TPS_Engage.

Laboratorul de Imaginar din incinta cortului alb, unde se desfășoară Târgul de Carte „Gaudeamus Litoral“, este deschis pe toata durata de desfășurare a evenimentului care, de zece ani, aduce cartea aproape de nisip și de valurile Mării Negre.

Cea de-a X-a ediție a desfășoară Târgului de Carte „Gaudeamus Litoral“ se desfășoară între 11 și 15 august, între orele 15.00-23.00, în organizarea Radio România – Echipa Gaudeamus şi Radio România Constanţa, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Preşedintele de onoare al „Gaudeamus Litoral“ 2018 este conf. univ. dr. Daniel Citirigă, prodecan al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *