„Cazino – istorie, conservare, restaurare și viitor“

Despre Cazinoul din Constanța, acest simbol al litoralului românesc, se scrie și se vorbește enorm, în timp ce indiferența autorităților și fiecare zi care trece transformă acest monument de arhitectură într-o ruină care se degradează încontinuu.

În seria acestor discuții cotidiene despre soarta edificiului-simbol al orașului de la Marea Neagră se înscrie și evenimentul „Cazino – istorie, conservare, restaurare și viitor“, organizat pe 6 iunie, de la ora 13.30, în aula aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman“ din Constanța, de către Expert Forum (EFOR) împreună cu Centrul pentru Resurse Civice / The Civic Resource Centre și Specializarea Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității  „Ovidius“ din Constanța.

Despre faimosul cazinou, gloria de altădată a litoralului românesc, vor susține comunicări miercuri, 6 iunie, directorul Muzeului de Artă din Constanța, dr. Doina Păuleanu – „Cazinoul, simbol al Constanței de un secol“, arhitectul Radu Cornescu – „Urgența conservării – Cazinoul inclus in programul 7 cele mai periclitate situri din Europa“, arh. Daniela Costea de la Asociația ARCHÉ – „Lucrările de restaurare a Cazinoului – provocări cu privire la desfășurarea procedurilor de achiziții“.

În cadrul evenimentului este inclusă și discuția deschisă cu publicul „Cazinoul în viitor, încotro?“.

„Aceasta este a doua dezbatere organizată în Constanța în contextul proiectului Europa MEA – Mobilize/Energize/Active Citizens. Europa MEA – Mobilize/Energize/Active C itizens este parte din proiectul internațional «Active citizens for an Accountable Europe» ce se va desfășura pe parcursul anului 2018 în Constanța și Cluj-Napoca. Scopul proiectului este să ofere comunității constănțene sprijin pentru implicare activă pentru a identifica problemele cu care cetățenii se confruntă în oraș. Dar și oportunitatea de a lucra împreună cu activiști locali, jurnaliști și administrația locală înspre găsirea unor soluții“, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Proiectul Europa MEA este finanțat prin programul Europe for Citizens al Comisiei Europene.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *