Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși va fi marcată la Constanța printr-o expoziție de fotografie și o premieră de zile mari

În săptămâna în care se sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, marcată pe 21 martie, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, din Constanța, invită publicul la o expoziție de fotografie și la o premieră îndelung pregătită și mult așteptată.

Expoziția de fotografie ce reunește imagini din spectacolele aflate în repertoriul Teatrului „Căluțul de mare“, realizate de Elena Gheorghiu, va fi vernisată joi, 21 martie, de la ora 17.00.

Premiera spectacolului „Lebedele“, „o adaptare neconvențională, dar plină de sensibilitate și profesionalism, după minunatul basm al lui Hans Christian Andersen“, după cum susțin organizatorii, va avea loc duminică, 24 martie, de la ora 11.30. Regia și scenariul sunt semnate de Cristian Mitescu, actor, scenarist și regizor de teatru de animație, iar scenografia poartă semnătura constănțencei Eugenia Tărășescu-Jianu. Coloană sonoră este realizată de compozitorul Alexandru Berehoi, iar coregrafia, de talentatul coregraf Ionuț-Sergiu Anghel.

Vor da viață personajelor de poveste: Daniela Vlad, Clara Ghiuvelechian, Lică Gherghilescu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu și Rovena Paraschivoi.

lebedele teatrul calutul de mare

Iată și rezumatul spectacolului „Lebedele“, oferit de consultantul artistic Magda Bădică: „Alături de blânda și curajoasa Eliza care se sacrifică și pătrunde într-o lume a tăcerii pentru a rupe vraja aruncată asupra celor 11 frățiori ai ei, cei mici vor face cunoștință cu personaje ca vicleana Mașteră, Împăratul, cruda Babă-Zdreanța, Prințul, misterioasa Zâna Morgana, spiritele sau Pisica vrăjitoarei și vor învăța cât de important este să îți prețuiești familia (Eliza suferă enorm că ea și frățiorii ei sunt orfani de mamă) cât și faptul că bunătatea și blândețea reprezintă întotdeauna soluțiile în abordarea unor situații extreme în viață. În final, binele învinge și Eliza reușește prin sacrificiul pe care îl face pentru cei 11 frați ai ei, transformați în lebede de vrăjitoarea cea rea, să rupă vraja aruncată asupra lor“.

Sursă foto: Teatrul „Căluțul de mare“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *