Veronica Răceală și invitatele ei, în recital la Teatrul „Oleg Danovski“

Iubitorii muzicii sunt așteptați, joi, 24 mai, de la ora 19.00, în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, la o seară lirică în acompaniament de pian și chitară.

Soprana Veronica Răceală și invitatele ei, mezzosoprana Gabriela Dobre, pianistele Alla Bivol și Ayla Calil, alături de Eva Maria Stanciu, la chitară, vor prezenta publicului un program artistic cu lucrări din creația muzicală universală. Întâlnirea culturală se desfășoară sub genericul „Muzica Mundi“.

Veronica Răceală a absolvit Liceul de Artă „Hariclee Darclee“ din orașul său natal, Brăila, specializarea Pedagogie Muzicală. Tot aici a urmat cursuri de canto clasic cu profesoara Mariana Iordache, la Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu“. Și-a continuat pregătirea muzicală la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“, specializarea Interpretarea Muzicală – Canto Clasic, la clasa prof. univ. dr. Florența Marinescu, studiind în același timp cu distinsa soprană Gabriela Popescu cu care se pregătește și în prezent. După absolvirea Facultății de Arte s-a alăturat corului Teatrului „Oleg Danovski“ dirijat de maestrul Adrian Stanache. A susținut recitaluri în foaierul Teatrului „Oleg Danovski“ și la Muzeul de Artă, având și diferite apariții solistice în spectacolele instituției de cultură a cărei angajată este.

Cei care doresc să participe la recitalul „Muzica Mundi“ vor plăti pe un bilet 10 lei. Copiii și elevii, cu carnetul de note vizat la zi, beneficiază de intrare liberă.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *