Gală Internațională de Pian, la Constanța

Gala Concursului Internațional de Pian se va desfășura duminică, 25 octombrie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ sub bagheta maestrului Cristian Brâncuși.

În programul evenimentului muzical care va începe de la ora 19.00 sunt incluse: Concertul nr.1 pentru pian și orchestră în Mi minor, de Chopin, avându-o ca solistă pe Rebecca Cojan din Cluj, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră în Do minor, de Beethoven – solist Valențiu Constantin Grigorescu din București și Concertul nr. 3 pentru pian și orchestra în Re major, de Kabalevski – solistă Ana Karina Voion din Iași.

Cei trei soliști sunt câștigătorii ediției din 2019 a concursului Constanța International Competition – Festival for Young Pianists.

Anul acesta, evenimentul, inițiat de asociația Nihil Sine Arte și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, se va desfășura online, în perioada 30 octombrie -1 noiembrie.

În competiție s-au înscris 67 de tineri și talentați artiști pianiști din Franța, Ukraina, Azerbaijan, Republica Moldova și România.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *