Concert simfonic la Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția a 45-a, continuă vineri, 8 noiembrie, de la ora 18.30, cu un concert simfonic sub bagheta dirijorului elvețian Antoine Marguier.

Solistul serii va fi pe pianistul Alessandro Taverna din Italia. În programul concertului simfonic se află uvertura la „Carnavalul roman“, de Hector Berlioz, „Travel Notebook“ pentru pian și orchestră, de Alexey Shor șu Simfonia nr. 8 în Sol major, op. 88, de Antonin Dvorak.

Evenimentul, oferit de orchestra Teatrului „Oleg Danovski“, se desfășoară sub auspiciile European Foundation for Support of Culture.

Sâmbătă, de la ora 18.30, în programul festivalului se va afla concertul „A Whole New World“, sub bagheta maestrului Lucian Vlădescu, iar duminică, de la aceeași oră, iubitorii baletului vor urmări „Crăiasa zăpezii“.

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția a 45-a, s-a deschis pe 25 octombrie cu celebra lucrare vocal-simfonică a lui Carl Orff, „Carmina Burana“, și se va încheia duminică, 24 noiembrie, de la ora 18.30, cu operă bufă „Bărbierul din Sevilla“, de Gioachino Rossini.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *