„Valuri“ de carte la Gaudeamus Litoral, evenimente editoriale și spectacole folclorice

„Valuri“ de carte îi așteaptă pe turiști și pe constănțeni, timp de cinci zile, în perioada 1-5 august, între orele 15.00-23.00, în Mamaia, în Piațeta Perla, unde,  se desfășoară cea de-a XI-a ediție a Târgului de Carte „Gaudeamus Litoral“.

„Târgul de carte Gaudeamus, dincolo de aspectul său comercial este o amplă acțiune de promovare a unui brand extrem de important: unul dintre cele mai importante branduri din media și anume Radio România. Deja vorbim de o tradiție“, a spus, în cadrul conferinței de presă ce a precedat deschiderea oficială a evenimentului, Georgică Severin, președinte director general al Societății Române de Radiodifuziune

În paralel cu târgul propriu-zis, în programul târgului de carte sunt incluse evenimente conexe: lansări de carte și spectacole folclorice.

Lansări de carte

Azi, în cea de-a doua zi „Gaudeamus Litoral“, iubitorii de literatură sunt așteptați, începând cu ora 18.00, pentru a participa la evenimentele editoriale ce se desfășoară sub egida Editurii Ex Ponto și Filialei Constanța a Uniunii Scriitorilor din România. Întâlnirea cu cartea de la Marea Neagră va fi prezentată de realizatorul Radio Constanța, Steliana Bajdechi, iar moderatori vor fi Ovidiu Dunăreanu şi Diana Dobriţa Bîlea.

Vor fi prezentate volumele apărute în perioada septembrie 2018-iulie 2019, la Editura „Ex Ponto“:  studiul monografic „Reviste dobrogene ale României Mari“, de Corina-Mihaela Apostoleanu, Angela Anca Dobre și Luminiţa Stelian, romanul „Syrael“, de Constantin Costache, romanul „Fântână în cer“, de Diana Dobriţa Bîlea, foiletonul umoristic „Dumnezeu a fost arestat“, de Ion Tiţa Călin, romanul „Zborul trupului către suflet“, de Adrian Nicola şi cartea de poezie „Cu oraşul meu se întâmplă ceva ciudat“, de Mihaela Meravei.

Spectacole folclorice

De asemenea, de la ora 19.00, în piațeta Perla se vor desfășura spectacole susținute de ansamblurile folclorice Dorulețul din Tulcea și Plai de Dor din Niculițel, asociația Stratonis din Tulcea și Centrul Cultural „Ion Creangă“ din Tuzla.

fanfara militara a fortelor navale

De altfel, pe 1 august, în deschiderea oficială a târgului de carte au cântat: Fanfara Militară a Forțelor Navale și ansamblurile folcloric Doina Casimcei și Brâncovenii din Galați.

Tombola Gaudeamus

De la orele 19.30 și 21.00, vor avea loc extrageri pentru tombola „Gaudeamus Litoral“ la care se poate participa completând un talon primit de la organizatori, nu de la standurile editurii, dacă ați cumpărat cel puțin o carte. Cei care vor să participe la tombolă trebuie să aibă bonul fiscal emis la cumpărarea volumului, deoarece trebuie scrise pe talonul de participare date care se regăsesc pe bon.

Anul acesta, preşedintele de onoare al Târgului „Gaudeamus Litoral“ este prof. univ. dr. Lăcrămioara Berechet de la Facultatea de Litere – Departamentului Filologie Română, Limbi Clasice și Balcanice din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța.

Evenimentul cultural este organizat de Radio România – Echipa Gaudeamus și Radio România Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

Sursă foto: Ionuț Druche

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *