Ultimul weekend al lunii februarie la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța (TSC) invită publicul în sala de spectacole pentru a se imuniza împotriva… nefirescului cu o doză de „Paliativ“, pentru a simți românește vâzând cum bate „Inima Reginei Maria“ și pentru a sărbători Dragobetele… „Desculț în parc“.

Weekend-ul teatral se deschide vineri, 22 februarie, de la ora 19.00, cu „Paliativ“, un spectacol „amar“, după un text de Radu Popescu, pus în scenă de Cristian Gheorghe, cu o scenografie realizată de Lăcrămioara Dumitrașcu. În distribuție, tineri actori constănțeni: Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale și Ana-Maria Ştefan. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

Conform dicționarului explicative al limbii române, paliativ este: „ 1. Medicament sau tratament care ameliorează sau înlătură simptomele unei boli pentru un timp scurt, fără a-i suprima cauza. 2. (sens figurat) Soluție sau măsură care rezolvă temporar sau aparent o situație dificilă“.

„«Paliativ» spune povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele şi pacienţii îşi întrepătrund dramele, frustrările, vieţile. O poveste autentică, dureroasă, dar cu accente comice pe alocuri, exact ca în viață, de altfel. Dramaturgul Radu Popescu înfățișează o lume care pendulează între umanitate și dezumanizare“, spun organizatorii.

Sâmbătă, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să vadă și să audă cum…bate „Inima Reginei Maria“.

Inima Reginei Maria

 

Cel mai nou spectacol din repertoriul TSC, care a avut premiera în decembrie 2018, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, are la bază un scenariu de Radu Aldulescu și este pus în scenă de Alina Hiristea, consultant artistic onorific fiind maestrul Emil Boroghină, iar asistent de regie, Laurențiu Tudor. Decorurile au fost realizate de Cosmin Hiristea, costumele sunt creația Ralucăi Negoescu, iar muzica e concepută de Andreea Vâță – Dienes și Marius Roje.

În distribuție se regăsesc actori profesioniști și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța: Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu,  Maria Denisa Iova, Cornelia Andreea Pandele, Gabriela Dumitrache, Denisa Todireanu, Mihaela Chivu, Alexandra Banu, Mircea Siromaşenco, Ionuţ Rusu.

Duminică, 24 februarie, de Dragobete, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să urmărească  comedia romantică „Desculț în parc”, de Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache, care aduce în prim-plan iubirea fără vârstă.

Excentricul Victor Velasco, adept al… mersului desculț în parc la temperaturi negative, va fi interpretat de Liviu Manolache, alături de care se va afla și Nina Udrescu, în rolul doamnei Ethel Banks. Cei doi tineri căsătoriți, Corrie și Paul Bratter, vor fi interpretați de Florina Stănculeț, respectiv Tani Ștefu, iar Gelu Ciobanu va fi instalatorul.

Scenografia spectacolului este realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *