Triplu eveniment editorial dedicat spiritualității tătare, la Muzeul de Istorie Constanța

Profesorul dr. Ibram Nuredin, voce autentică și consecventă a tătarilor dobrogeni și neobosit cercetător al comunității din care face parte, revine în atenția publicului pasionat de cultură și tradiție cu noi volume din seria „Spiritualitate tătară“.

Acestea vor fi lansate la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, instituție care în septembrie 2020 a fost gazda primului eveniment editorial marca „Spiritualitate tătară“.

Alături de acest prim volum, joi, 6 mai, de la ora 15.00, în aula „Adrian Rădulescu“ a MINAC vor fi lansate următoarele două tomuri din aceeași serie. Conținutul le va fi prezentat de către cercetătorul dr. Sorin Marcel Colesniuc și muzeograful dr. Lavinia Dumitrașcu.

Cărțile au fost publicate la editura ieșeană StudIS și apar sub egida Asociației de Cultură Tătară „Barsin. Birsin“ / „Exiști. Ești unic“.

Primul volum a fost structurat în opt capitole: I – Necesitatea dialogului interreligios într-o lume pluralistă; II – Allah – Temeiul monoteismului islamic; III – Numele preafrumoase, sublime ale lui Alla – în ordine alfabetică; IV – Proverbele – oglinda vie a existenței și personalității etniei turco-tătare; V – Din înțelepciunea tătarilor; VI – Proverbe, expresii, locuțiuni cu și despre Allah; VII – Dicționar de religie islamică conturat prin expresii și proverbe din limba tătară și VIII – Addenda – Texte literare.

Cel de-al doilea volum din această seria a fost lansat pe 26 martie 2021 la Tulcea, la Biblioteca Județeană „Panait Cerna“.

Triplul eveniment editorial se va desfășura cu respectarea normelor impuse de contextul epidemiologic actual.

Citește și: „Spiritualitate tătară“, de Ibram Nuredin, un ghid despre mentalul colectiv al tătarilor din România

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *