„Traviata“, la Teatrul „Oleg Danovski“, în penultima zi a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

În cea de-a 24-a zi a lunii lui Brumar, în penultima zi a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, ediția 44, constănțenii sunt așteptați în sala de spectacole a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, de la ora 18.30, pentru a se (re)întâlni cu frumoasa Violetta Valery, personajul principal al „Traviatei“ verdiene.  

În rolul frumoasei curtezane răpusă de o boală necruțătoare, tuberculoza, la numai 23 de ani, în prima jumătate a secolului al XIX-lea, atunci când încă nu exista un tratament pentru această maladie, se va afla soprana Teodora Gheorghiu din Elveția, solistă la Opera de Stat din Viena.

Alfredo Germont va fi tenorul bucureștean Alin Stoica, iar bătrânul Giorgio Germont va fi întruchipat de baritonul Iordache Basalic din București. Alături de ei, vor evolua: Stela Sîrbu, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Ionela Duma și Adrian Bădilă.

Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de maestrul Gheorghe Stanciu.

Regia artistică a spectacolului „Traviata“ este realizată de Anghel I. Arbore, iar scenografia este creația lui Cătălin I. Arbore.

Celebra opera verdiană „Traviată“ are ca sursă romanul autobiografic „Dama cu camelii“ al lui Alexandre Dumas-fiul.

Biletele pentru acest spectacol au prețuri cuprinse între 25 și 50 de lei, în funcție de locul ocupat în sală. Studenții, pe baza carnetului de note, și pensionarii, pe baza cuponului de pensie, vor plăti 15 lei pe un tichet. Pentru copii, inclusiv pentru elevii de gimnaziu și de liceu, prețul unui bilet este de doar 8 lei.

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția 44, care a debutat pe 26 octombrie, se va încheia duminică, 25 noiembrie, cu o altă operă verdiană, „Aida“, programată să înceapă de la ora 18.30.

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ – Facebook

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *