Tepreșul, motiv de bucurie pentru tătarii din Dobrogea

Se anunță zi de mare veselie, pentru tătarii dobrogeni, dar și pentru turiștii aflați pe litoral duminică, 28 iulie, începând cu ora 15.00, pentru că, pentru al șaselea an consecutiv, se va desfășura tepreșul, sărbătoare câmpenească specifică acestei comunități.

Evenimentul, organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), împreună cu Primăria și Consiliul Local Murfatlar, va avea loc în Pădurea Fântânița.

Din programul manifestării nu vor lipsi cântecele și dansurile tătărești, bucatele savuroase specifice, dar și tradiționalele lupte, kureș, în care își vor încerca puterea cei mai tineri luptători din cadrul comunității.

Conform organizatorilor, evenimentul organizat de UDTTMR și Primăria și Consiliul Local Murfatlar este deschis atât  membrilor comunității tătare, cât și tuturor celor care își doresc să cunoască această comunitate atât prin prisma oamenilor, cât și a valorilor identitare care îi definesc.

La tepreș sunt invitați membrii ai autorități locale, ai instituțiilor deconcentrate și ai reprezentanțelor diplomatice.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *