Teatrul de Stat Constanța îl omagiază pe Shakespeare prin spectacolul „Doi tineri din Verona“

Pe 23 aprilie, când se comemorează 405 ani de la moartea lui William Shakespeare, iar la inițiativa UNESCO se celebrează Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, Teatrul de Stat Constanța invită publicul să se așeze comod în fața ecranelor cu conexiune la internet de acasă, pentru a urmări o piesă din creația Marelui Will, „Doi tineri din Verona“, pusă în scenă de Alexandru Mâzgăreanu.

Spectacolul, difuzat vineri, 23 aprilie, de la ora 19.00, pe pagina de Facebook a teatrului, îi are în distribuție pe Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, LiviuManolache, Maria Lupu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Andrei Cantaragiu, FlorinaStănculeţ, Vlad Linţă, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Alexandru Medveghi, Alina Manţu, Arina Cojocaru și Graţian Prisacariu.

Scenografia este semnată de Andreea Săndulescu – decoruri și Alexandra Mâzgăreanu – costume. De lighting design s-a ocupat Daniel Klinger, muzica originală îi aparține lui Alexandru Suciu, iar mișcarea scenică este realizată de Baczo Tunde. Traducerea textului shakespearian a fost asigurată de Lucia Verona.

„Ziua Z“

Dacă vineri publicul va urmări înregistrarea spectacolului „Doi tineri din Verona“, duminică, de la ora 19.00, acesta este invitat să urmărească un spectacol transmis în direct de pe scena teatrului și de pe străzile Constanței, „Ziua Z“, în regia lui Bobi Pricop, după un scenariu de Ionuț Sociu.

Scenografia e realizată de Oana Micu, de partea cinematografică s-a ocupat Mihai Popa, muzica originală e creată de Eduard Gabia, iar de streaming-ul online este responsabil Răzvan Rusu.

Din distribuție fac parte: Marian Adochiței, Theodor Șoptelea, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Andrei Bibire, Lana Moscaliuc, Lucian Iftime, Georgiana Mazilescu, Mirela Pană, Dan Cojocaru, Liliana Cazan, Iulian   Enache, Liviu Manolache, Nina Udrescu, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Ștefan Mihai și Cristiana Luca.

Bilete

Biletele pentru vizionarea online a celor două spectacole pot fi achiziționate de pe platforma mystage.ro la prețuri de 10 lei – „Doi tineri din Verona“și 20 lei – „Ziua Z“.

În cazul spectacolelor online ale Teatrului de Stat Constanta – care se pot vizionape mystage.ro – pot fi achiziționate mai multe bilete de pe un singur cont mySTAGE. Înacest caz, vă rugăm să trimiteți un e-mail către contact@mystage.ro pentru a vă ajuta cu redistribuirea acelor bilete, astfel încât toate persoanele implicate să poată viziona spectacolele“, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *