Șlagăre pop-rock, muzică de film și o poveste celebră, în pași de dans, la Festivalul Muzicii și Dansului

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ajuns la cea de-a 45-a ediție, continuă la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța până pe 24 noiembrie.

În această sâmbătă, de la ora 18.30, iubitorii muzicii bune sunt invitați la un concert care aduce în prim-plan clasici ai muzicii pop-rock și muzică de film, „A Whole New World“.  Șlagărele vor fi interpretate de sopranele  Aida Pascu din București, Smaranda Drăghici și Daniela Vlădescu, alături de tenorii Doru Iftene și Răzvan Săraru.

Conducerea muzicală îi va aparține lui Lucian Vlădescu, iar maestru de cor va fi Adrian Stanache.

Pe 10 noiembrie, de la ora 18.30, constănțenii sunt invitați la Teatrul „Oleg Danovski“ pentru a vedea ultimul spectacol de balet din acest an, „Crăiasa zăpezii“, după Hans Christian Andersen  pe muzica lui Jean Sibelius și Edvard Grieg.

În 2016, la cea de-a IV-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale, organizată la București „Crăiasa zăpezii“ a fost recompensată cu trei premii, pentru cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016, cel mai bun coregraf – Horațiu Cherecheș și cele mai bune decoruri – Natalia Kornilova. Asistent de coregrafie este Monica Cherecheş.

Soliști vor fi:  Mayu Takahashi, Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Steward Douglas, Mayura Takase, Daia Kashiwaba, Keito Shiimomura, Ryan Rown, Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Mizuki Kubota și Yuria Soeta.

După reprezentația din 10 noiembrie, Compania de Balet a Teatrului „Oleg Danovski“ va pleca în tradiționalul turneu de iarnă din Germania cu spectacolele: „Frumoasa și Bestia“, „Crăiasa zăpezii“ și „Lacul lebedelor“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *