Se fac înscrieri pentru Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea“

La aproape un an de când a omagiat personalitatea unui mare pictor dobrogean, Alexandru Ciucurencu, Muzeul de Artă din Tulcea  celebrează un alt mare artist al spațiului dintre Dunăre și Mare Neagră, neîntrecutul acuarelist Constantin Găvenea, organizând un eveniment național care îi poartă numele.

Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea“, ediția I, se va desfășura la Tulcea, în perioada 16 octombrie-14 noiembrie, iar înscrierile se desfășoară în perioada 1-31 august. Cei interesați vor trimite un e-mail trimis pe adresa arta@icemtl.ro care să conțină imaginea/imaginile lucrărilor, formularul de înscriere și CV-ul.

Premii în valoare de 8.000 lei

Vernisajul expoziției-concurs va avea loc vineri, 16 octombrie, de la ora 16.00, la sediul Muzeului de Artă Tulcea, iar jurizarea lucrărilor se face între 16 octombrie și 10 noiembrie.

Juriul va fi format din critici de artă și artiști plastici.

Se vor acorda Premiul I – 3000 lei, , Premiul II – 2.000 lei, Premiul III – 1.500 lei și trei mențiuni a câte 500 lei fiecare.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 13 noiembrie.

Condiții de participare

Pot participa toți artiștii care sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România sau ale Uniunilor de Artişti Plastici din străinătate, precum și absolvenții și studenții academiilor de artă din țară și străinătate.

Fiecare artist poate participa cu maxim două lucrări, cu dimensiunea minimă de 50×50 cm și maximă 100×100 cm.

Se admit doar lucrări realizate în ultimii doi ani.

Nu vor fi admise lucrări realizate în tehnici digitale ca printuri 2D sau 3D sau fotografii.

Regulamentul complet și formularul de înscriere pot fi consultate și descărcate de către toți cei interesați accesând acest link.

Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea“, ediția I, este organizată de Consiliul Judeţean Tulcea, Liceul de  Artă „George Georgescu“ Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“  Tulcea prin Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, Muzeul de Artă-Casa Avramide, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Tulcea.

Constantin Găvenea, artist și dascăl

Constantin Găvenea s-a născut pe 28 mai 1911 în satul Sfântul Vasile din comuna ialomițeană Chioara. A debutat artistic la Tulcea în anul 1934, iar de atunci numele său s-a identificat cu  spațiul nord-dobrogean până la a ajunge a se identifica cu orașul de pe Dunăre. A format și gustul tinerilor pentru frumos fiind profesor de desen la Liceul Spiru Haret, Școala Pedagogică și alte școli generale din Tulcea, între anii 1948-1958, pentru ca apoi, până în 1967, să fie profesor de desen și modelaj la secția de arte plastice a Școlii de Muzică din Tulcea, actualul Liceu de Arte „George Georgescu“.

Muzeul de Artă din Tulcea a organizat, în perioada 15 noiembrie 2019-31 ianuarie 2020, o expoziție de litografii și acuarele, semnată de Constantin Găvenea, inclusă în ciclul „Arta din depozit“.

Puteți citi și:

Constantin Găvenea, un „povestitor“ în alb-negru al străzilor

Cine sunt câștigătorii Bienalei Internaționale de Pictură „Alexandru Ciucurencu“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *