Ce spectacole pot vedea cei mici, în weekend, în Piațeta Perla din Mamaia

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ din Constanța îi așteaptă pe cei mici, și în acest weekend, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia. În acest spațiu se joacă spectacole pentru cei mici, în fiecare sâmbătă și duminică, între 25 iulie și 30 august. 

Reprezentațiile sunt incluse în proiectul „Amfiteatru cultural“, inclus în cadrul stagiunii estivale Best Summer Art Fest Constanța – BE.SAFE, eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și cu sprijinul Primăriei Constanța.

„Povestea porcului“

Sâmbătă, 8 august, de la ora 19.00, micuții vor putea urmări „Povestea porcului“,  de Ion Creangă, pusă în scenă de Cristian Mitescu, cu o scenografie de Adrian Ștefănescu și cu muzică de Dan Bălan.

În rolurile principale vor juca actorii: Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad și Grațian Prisacariu.

Spectacolul este recomandat grupei de vârstă  3+ și are o durată de 55 minute.

„Punguța cu doi bani“

Duminică, 9 august 2020, tot de la ora 19.00, cei mici sunt invitați să vadă transpusă scenic o alte poveste scrisă de celebrul autor al „Amintirilor din copilărie“: „Punguța cu doi bani“.

Regia și scenariul sunt realizate tot de Cristian Mitescu, scenografia este creația Eugeniei Tărăşescu Jianu, muzica îi aparține lui Dan Bălan, iar de coregrafie s-a ocupat Olimpia Iordache.

Din distribuție fac parte: Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Claudia Brădescu și Tiberiu Roșu.

Și acest spectacol are o durată de 55 minute și se adresează grupei de vârstă  3+.

„Dragi copii, vă așteptăm cu mic, cu mare, să petreceți serile de sâmbătă și duminică din luna august, alături de noi, în Mamaia, în Piațeta Perla, în minunata lume a poveștilor tradiționale românești!“, transmit organizatorii.

Desfășurare în condiții de maximă siguranță

Spectacolele vor fi susținute respectându-se toate normele de siguranță sanitară pentru publicul spectator și personalul artistic. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în zona de spectacole.

Spectacolele Teatrului «Căluțul de mare», ce se vor juca pe scena din Piațeta Perla, Mamaia vor fi susținute în condiții de maximă siguranță, în conformitate cu noile reglementări privind activitățile educative, culturale și artistice și a măsurilor luate la nivel național pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară a acestor activități în contextul pandemiei de Sars-Covid-19 și Ordinul 2941/ 19.06.2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-Cov-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii și publicat în Monitorul Oficial nr. 531/ 19 iunie 2020“, au subliniat organizatorii.

Acces gratuit

Accesul la spectacole este gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0765 236 319, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-15.00.

Cei care au rezervat locuri trebuie să se prezinte în spațiul amenajat până în ora 18.30, deoarece după această oră rezervarea își pierde valabilitatea.

Rezervările se pot face exclusiv pentru spectacolele din săptămâna în curs.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *