Regal fotografic la Muzeul de Artă Constanța

Spre final de săptămână, Muzeul de Artă Constanța invită publicul constănțean la un regal fotografic, care va aduce în față publicului patru artiști cunoscuți ale căror lucrări se regăsesc în expoziții, colecții și galerii online: Elena Răceală, Magda Fulger, Emilian Avrămescu și Bogdan Boușcă.

Este vorba despre patru expoziții personale în care sun reflecte preocupările și personalitatea artiștilor expozanți. Vernisajul va avea loc joi, 5 martie, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă Constanța.

Elena Răceală propune o «Fracție de lumină», metaforă pe care o transpune în lucrările ei cu prisosință. Magda Fulger prezintă o colecție de «Geometrii fantastice și fanteziste» pe planșetele spațiilor ei imaginare, ca și cum ar trasa fiecare linie cu precizia unui inginer. Sub titlul «PozEme», Emilian Avrămescu expune o serie eclectică și retrospectivă a fotografiilor sale: o poetică vizuală a vieții cotidiene, dar și compoziții grafice, minimaliste, geometrice. «Constrângeri/evadare» este tema lui Bogdan Boușcă. O selecție spectaculoasă de Fine Art Nude, generatoare de întrebări, controverse și  multiple semnificații“, spun organizatorii.

Vernisajul va fi susținut de directorul Muzeului de Artă Constanța, dr. Doina Păuleanu, scriitorul și artistul vizual Iulia Pană și scriitorul și eseistul dr. Dorin Popescu.

Referindu-se la această expoziție, Iulia Pană a declarat: „Este întâlnirea a patru fotografi ce abordează zone comune, dacă ne referim la fotografia alb-negru sau fotografia de stradă. Elena Răceală, Magda Fulger, Emilian Avrămescu și Bogdan Boușcă sunt deopotrivă compatibili și diferiți, pentru ca dincolo de elementele ce conțin subiecte, fotocompoziții sau tehnici similare, fiecare se detașează în planuri paralele prin configurări stilistice proprii“.

Lucrări semnate de Elena Răceală, Magda Fulger, Emilian Avrămescu și Bogdan Boușcă se află în colecții și galerii online precum: 1x.com, Oneeyeland, Artfreelife, Photoimaginart, Art Limited și On Spot Gallery.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *