Rămas-bun, Smaranda Drăghici-Pâslaru!

Frumoasă, luminoasă, delicată ca un lujer de crin, cu un caracter puternic, cu o voce pregnantă, putând să cânte oricum și oricând. Așa mi-a rămas mie în memorie incredibila Smaranda Drăghici, de curând, de la finalul lui august 2021, Smaranda Pâslaru, prin căsătoria cu balerinul Mihai Pâslaru.

Am cunoscut-o în octombrie 2007 când a debutat într-un spectacol de operă, în rolul inocentei Gilda din opera mea preferată „Rigoletto“, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, unde mai târziu s-a și angajat. Eu terminasem de un an facultatea, ea era încă studentă în anul al III-lea la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa profesorului Ionel Voineag. I-am urmărit debutul cu emoție și cu bucurie, alături de un prieten comun. De atunci, nu a încetat niciodată să mă uimească cu prospețimea ei, cu vioiciunea din glas și din gest, cu pasiunea ei pentru cântec în care-și punea tot sufletul.

Nu mai văzusem de multă vreme numele sopranei Smaranda Drăghici pe afișele Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“. La începutul toamnei 2021, am văzut-o însă în fotografii radiind de fericire, în rochia albă de mireasă. De aceea, mi-e greu să cred că pur și simplu a plecat în seara zilei de 30 ianuarie.

Acum, mai mult ca niciodată, la aflarea veștii că Smaranda a părăsit această lume, o revăd în amintire alături de Roxana Bageac pe holul Teatrului „Oleg Danovski“, cel care duce spre culise, în pauza de la repetițiile operei contemporane într-un act „Intimations“, de Dinos Constantinides. Se întâmpla în noiembrie 2014. La niciun an, Roxana Bageac, frumoasă, delicată și talentată, precum buna sa colegă Smaranda, părăsea această lume, pe 14 septembrie 2015, din cauza unei maladii parșive și necruțătoare, cu doar două zile înainte de a împlini 35 de ani. Iar acum, la șase ani distanță, Smaranda a urmat-o pe drumul fără de întoarcere parcurgând același drum al suferinței. Împlinise 35 de ani pe 4 august.

Mi le voi aminti pe amândouă, pe Roxana și pe Smaranda, împreună. Ca fiind două talentate soprane, frumoase, delicate și talentate a căror menire asumată public a fost aceea de a aduce lumină și bucurie prin arta lor. Unite prin destin și, bineînțeles, prin felul lor cald de a fi.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu pot veni până miercuri, la ora 11.00, la Casa Albastră.

Cortegiul funerar se va îndrepta miercuri, 2 februarie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, unde va de la ora 13.00 va avea loc slujba de prohodire.

Condoleanțe greu încercatei familiei!

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *