Premii pentru Constanța la Gala „Gopo“

Cea de-a XIV-a ediție a Premiile „Gopo“, eveniment care s-a desfășurat pe 29 iunie, în București, va rămâne consemnată în istoria Teatrului de Stat Constanța, deoarece doi dintre actorii săi, unul retras din lumina scenei și celălalt aflat la început de drum, au fost premiați pentru performanțele cinematografice. Cei doi actori sunt Virgil Andriescu și Cătălina Mihai.

Virgil Andriescu, unul dintre marii actori ai teatrului constănțean, pe scena căruia a jucat între anii 1965 și 2000, cu o întrerupere de câteva stagiuni, a fost răsplătit cu Trofeul Gopo pentru întrega carieră. A debutat în cinematografie în 1968, în coproducția româno-maghiară, regizată de Károly Makk, „Frumoasele vacanțe“/ „Bolondos vakáció“.

Filmografia lui Virgil Andriescu cuprinde titluri precum „Labirintul“ (Șerban Creangă, 1980), „Orele unsprezece“ (Lucian Bratu, 1985), „Luminile din larg” (Stelian Stativa, 1986), „Umbrele soarelui” (Mircea Veroiu, 1986), „Privește înainte cu mânie” (Nicolae Mărgineanu, 1993) și „Punctul zero“ (Sergiu Nicolaescu, 1996), dar și colaborări cu regizori precum Andrei Blaier („Fapt divers“, „Bătălia din umbră“, „Vacanța cea mare, „Divorț… din dragoste“), Lucian Pintilie („Balanța“), Dan Pița („Pas în doi“) și Nae Caranfil („E pericoloso sporgersi“).

Cătălina Mihai, o tânără speranță

Pe scenă laureaților Galei Gopo a pășit și tânăra actriță Cătălina Mihai, distinsă cu premiul de la secțiunea „Tânără speranţă“, pentru rolul omonim din filmul „Heidi“, în regia lui Cătălin Mitulescu.

Pentru interpretarea acestui rol, Cătălina Mihai a fost nominalizată și la premiul pentru „Cea mai bună actriță într-un rol principal“, iar colegul său de platou Gheorghe Visu a fost nominalizat și la secţiunea „Cel mai bun actor într-un rol principal“.

Născută în 1997, la Hârșova, studentă în anul al II-lea de master la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale“, Cătălina Mihai este recent angajată la Teatrul de Stat Constanța. Tânăra actriță joacă pe scena Dramaticului constănțean în cea mai recentă premieră, „Tartuffe“, dar va putea fi văzută și în „Meciul de comedie“ și „Doi tineri din Verona“, spectacolele aflate în pregătire.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *