„Oare vine Moș Crăciun?“, pe 25 decembrie la Festivalul Iernii

Oare vine Moș Crăciun? Aceasta este întrebare omniprezentă pe buzele tuturor copiilor. „Oare vine Moș Crăciun?“ este și titlul unui musical educativ pentru copii, dar și pentru cei mari, prezentat pe scena Festivalului Iernii. Un spectacol dinamic, sensibil, despre generozitate, în care se cântă și se dansează, pe muzica lui Adrian Daminescu.  A fost prezentat până acum, pe scena Festivalului Iernii 2019, de două ori: pe 8 și pe 14 decembrie, însă cei care nu l-au văzut sunt așteptați să-l vadă miercuri, în prima zi de Crăciun, începând cu ora 19.10.  Loc de întâlnire este Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie.

„Oare vine Moș Crăciun?“ este un spectacol care propune un exercițiu de imaginație: cum ar fi ca jucăriile să aibă și ele Crăciunul lor și să primească de la Moșu’ un… copil. Acesta este subiectul frumosului musical pentru copii „Oare vin Moș Crăciun“,  după Dan Doboș, în regia Mirabelei Moroșanu, cu o scenografie semnată de Viorel Ungureanu,muzică originală de Adrian Daminescu și o coregrafie dinamică realizată de Alice Safta.

oare vine mos craciun

Frumoasa Păpușă e supărată că unii pici îi desenează mustăți, Roboțelul cel viteaz își aduce aminte de o experiență „traumatizantă“ când o fetiță i-a scos bateriile, ca să le pună la un pian roz. Mingea e necăjită că un băiețel a uitat de ea o iarnă întreagă în sala de sport și s-a dezumflat. Singură, Cartea de Basme, pe care copiii nu prea o mai deschid, ba chiar uneori îi rup și mâzgălesc foile, ar mai vrea să fie dăruită celor mici, pentru ca ei să devină, când vor crește, oameni mari și frumoși.

Moș Crăciun, care crede în bunătatea copiilor și le trece cu vederea micile pozne, pune capăt revoltei jucăriilor cu tact, spunându-le că cei mici sunt copii cu sufletul bun și au nevoie de jucării. Pentru a le împăcă, le propune ca în acest an fiecare jucărie să primească un dar nemaipomenit: un copil. 

Din distribuția spectacolului fac parte: Iulian Ene – Moș Crăciun, Loredana Adăscăliței – Păpușa, Catinca Hanțiu – Cartea de Basme, Denisa Todireanu – Roboțelul, Gabriela Dumitrache – Mingea, Andra Vlad, Antonia Ungureanu, Bianca Dumitru – Elfii Mici, Deniz Suliman, Alexandru Agafiței și Edoard Petre – Elfii Mari.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *