O noapte… minimalistă, cu muzică franceză, în compania pianistului Andrei Irimia

„Nuit Minimaliste“ se numește primul album solo al pianistului Andrei Irimia, material discografic care va fi promovat printr-un concert live și la Constanța, după o suită de recitaluri în capitală.

Întâlnirea cu Andrei Irimia și cu „Nuit Minimaliste“ va avea loc pe 29 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța.

„În viziunea mea, melancolia reprezintă un filtru de autocunoaștere, care invită la explorarea interioară, la atenția față de emoții, la o mai mare disponibilitate pentru «răbdarea cu sine». Iar în termeni muzicali, această «răbdare cu sine» se construiește prin linii melodice simple, minimaliste“, spune Andrei Irimia.

Biletele pentru concertul de la Constanța se pot achiziționa de pe platforma online iabilet.ro, la prețul de 40 lei. La acest concert este permis și accesul copiilor începând cu vârsta de 10 ani.

„Andrei Irimia este fascinat de capacitățile muzicii minimaliste, interpretate la pian, de a genera spații pentru o introspecție delicată, iar compozițiile sale deseori se construiesc în jurul unei serii de emoții care sunt explorate atent, cu scopul de a oferi celor care iau parte în proiectele sale o deschidere spre propriul sine. Idee de la care, în toamna anului 2019, a lansat primul său album solo, «Nuit Minimaliste» un omagiu adus melancoliei muzicii franceze minimaliste, pentru pian“, se arată într-un comunicat de presă.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *