Nopți… nebune, la BE.SAFE

Au fost două nopți… „nebune“ de vară, weekend-ul trecut (25-26 iulie), în Parcul Arheologic, cu o piesă clasică, în stil rock, purtând amprenta geniului Marelui Will.

În deschiderea propriu-zisă a stagiunii în aer liber BE.SAFE, prescurtare de la BestSummerArtFEst, Teatrul de Stat Constanța a invitat publicul să urmărească una dintre cele mai frumoase și cunoscute comedii semnate de William Shakespeare, „A douăsprezecea noapte“, o producție a Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu“ din Petroșani, în regia lui Constantin Radu Tudosie.

„A douăsprezecea noapte“ este un spectacol care necesită un ceva efort de concentrare, până se intră în încurcăturile „poveștii” pentru ca apoi acțiunea să curgă într-un ritm alert, presărat cu vorbe de duh la tot pasul.

De departe, cele mai intense hohote de râs, le-a stârnit trio-ul de cheflii avându-l ca lider pe Sir Toby (Raul Hotcaș), actor (și coregraf al spectacolului), care se distinge ca unul dintre cele mai vizibile și simpatice personaje ale spectacolului (îl ajută și constituția sa atletică, într-un fel camuflată ca nătângiile personajului său). Însă totul este o aparență, pentru că nici Sir Toby nu este ceea ce vrea să pară la prima vedere: un chefliu pus într-una pe „pileală”, parcă pentru a-i face în ciudă surorii sale, Olivia, pe care o vrea măritată cu prietenul lui de pahar, Sir Andrew, zis „Moacă“.

Adus bine în contemporaneitate, mai ales prin costume și prin accentele rock… muzicale, dar și vestimentae, spectacolul lui Constantin Radu Tudosie are cursivitate și ritm, elemente care vor fi contribuit la nominalizarea la Premiile UNITER, ediția 2020, pentru debut în regie, premii care se vor acorda pe 21 septembrie.

Ingeniosul decor (scenografia Irina Chirilă), cu rampe înclinate, pe care personajele „alunecă“ cu naturalețe, precum Olivia, sau care creează senzația de poduri și de drumuri care se întretaie, are și el rolul său în succesul spectacolului, la fel ca și proiecțiile video (Sergiu Fîrte) și muzica originală semnată de Petru Damșa.

Ce vedem, săptămâna aceasta, la BE.SAFE

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *