Lansare de carte – „Patrimoniu cultural revizitat. Simpozionul de Ceramică Medgidia (1971-1977)“

La Biblioteca Municipală „I.N. Roman“ din Medgidia va fi lansat vineri, 22 noiembrie, volumul „Patrimoniu cultural revizitat. Simpozionul de Ceramică Medgidia (1971-1977) – fenomen fondator al ceramicii românești contemporane“.

Evenimentul editorial, programat de la ora 12.30, va avea loc în prezența editorilor: Rodica Buzoianu, Eduard Andrei și Oana Florică și a artiștilor Eugen Cioacă, Gheorghe Fărcășiu, Dragoș Gănescu, Alexandra Gheorghe, Cristina Popescu Russu și David Olteanu.

Cu acest prilej va fi proiectat și scurtmetrajul „Jocul cu lutul, cu apa și cu focul“ (12 minute), realizat în 1978, în Studioul „Alexandru Sahia“, în regia Mirel Ilieșu, imaginea fiind semnată de Doru Segall. Filmul reia un gând al lui regretatului ceramist Costel Badea, cel care și-a legat numele de Simpozionul de Ceramică de la Medgidia.

Volumul lansat face parte din proiectul Asociației UMA ED România,  „Patrimoniu Cultural Revizitat“. Acesta a avut ca scop publicarea volumului bilingv (română-engleză), „conceput ca un fel de catalog «raisonné» al lucrărilor de ceramică monumentală create în cadrul Taberelor de la Medgidia (1971-1977) – un patrimoniu cultural material uitat și insuficient studiat/ cunoscut azi“, deși a avut un rol esențial pentru dezvoltarea ceramicii românești.

Volumul va fi lansat și în capitală, sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 12.00, la Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB (Foaier – strada Lipscani, nr. 84-90).

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *