Lansare de carte in memoriam Octavian Unc

Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman“ îi invită pe constănțeni vineri, 6 august, de la ora 17.00, în Aulă, la lansarea unui volum postum de versuri, „Drumuri de ieri“, semnat de regretatul chirurg Octavian Dumitru Unc (15 martie 1957-24 octombrie 2020), poet, prieten și Mecena al creatorilor tomitani.

Cartea, apărută în 2021, la Editura „Ex Ponto“, va fi prezentată de Corina Apostoleanu și poetul Sorin Roșca.

Remarcabil chirurg în slujba comunității, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, dispărut dintre noi anul trecut, în mod neașteptat, Dumitru Octavian Unc și-a descoperit târziu vocea lirică, suficient însă pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean. Volumul de față este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă care nu se măsoară în ani, ci în momentele privilegiate pe care le constituite fiecare poezie în parte“, menționează organizatorii.

Prezentarea va fi urmată de un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc, realizat de actorul Geo Dobre, și de un moment muzical susținut de baritonul Alexandru Chiriac, Ștefan Petrescu – vioară și Niculai Vararu-Maradin – pian.

Lansarea de carte face parte din seria evenimentelor editoriale pe care Biblioteca Județeană Constanța le va organiza până la sfârșitul anului.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *