„Jurnal de România. Constanța“ se joacă la Bruxelles, pe scena BOZAR

Numele Teatrului de Stat Constanța se va auzi în Belgia, la Bruxelles, în cadrul Festivalului Internaţional de Arte „Europalia“. Aici, la BOZAR, după cum mai este cunoscut Palatul Artelor Frumoase din Regiunea Capitalei Bruxelles, va fi prezentat vineri, 25 octombrie, de la ora 18.00, „Jurnal de România. Constanța“, un proiect al tinerei regizoare Carmen Lidia Vidu.

„Jurnal de România. Constanța“ este un spectacol-manifest de o sinceritate dezarmantă. Prin intermediul lui, șase actrițe de la Teatrul de Stat Constanța, Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian și Alina Manțu, iau atitudine și se „confesează“ în fața publicului într-un act de maxim curaj spunând cu voce tare ceea ce le deranjează la ele însele și la cei din jur, la orașul și țara lor. Efectul asupra publicului este unul răvășitor invitând la introspecție, asumare și sinceritate.

Spectacolul, regizat de Carmen Lidia Vidu, face parte dintr-un proiect mai amplu, variante ale „Jurnalului de România“ fiind realizate la Sfântul Gheorghe și Timișoara.

Versiunea constănțeană a „Jurnalului de România“ a avut premiera în martie 2017. Scenografia spectacolului de la Marea Neagră, care are deja un parcurs festivalier consistent, este creată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *