Intrare gratuită la Muzeul Național al Marinei Române

De Ziua Dobrogea, Muzeul Național al Marinei Române sărbătorește Ziua Porților Deschise cu intrare liberă.

Astfel, în intervalul orar 09.00-16.00, se pot vizita atât în expoziția permanent, cât și la cele patru expoziții temporare: „Perenitate“ (expoziție de artă), „Parașutismul militar-armă de elită“ (expoziție de tehnică și foto-documentară), „Din activitatea Cercetașilor Marini“ (expoziție de fotografie și însemne cercetășești), precum și modulul expozițional „40 de ani de la castrofa navei Independența“.

Despre semnificația Zilei Dobrogei specialiștii Muzeulului Național al Marinei Române au declarat: „În urma războiului româno-ruso-turc din 1877-1878, România obținea la Congresul Internațional de la Berlin de la 1/13 iunie – 1/13 iulie 1878 recunoașterea independenței de stat și revenirea la țară a Dobrogei de nord cu Delta Dunării și Insula Șerpilor.

Începând cu anul 2015, românii celebrează, în data de 14 noiembrie, Ziua Dobrogei, în amintirea momentului istoric din 1878 când Dobrogea a revenit la teritoriul național.

Potrivit legii 230/2015, sărbătorirea anuală a Zilei Dobrogei poate fi marcată de autoritățile centrale și locale, de instituțiile publice de cultură din țară și din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural-științific. Astfel, Muzeul Național al Marinei Române a ales ca și anul acesta să ofere acces gratuit publicului vizitator, în ziua de 14 noiembrie“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *