Final de săptămână cu comedii și o dramă, la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța le propune constănțenilor, la final de săptămână, trei spectacole diferite, care fie îndeamnă la reflecție asupra realităților sumbre, fie oferă clipe de relaxare.

Primul spectacol al lunii noiembrie, programat vineri, de la ora 19.00, este „Veethoven…, făi!“, o comedie cu o distribuție restrânsă, dar… consistentă: Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip.

Spectacolul are la bază un text scris de actriţa Lana Moscaliuc, în colaborare cu actorul şi regizorul Iulian Enache, după o idee a scriitorului rus Mihail Zoscenko. Iulian Enache s-a ocupat și de regie, muzica e creația lui Adrian Mihai, iar scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu.

„Paliativ“

Sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 19.00, spectatorii sunt invitați să urmărească un spectacol din dramaturgia contemporană românească: „Paliativ“,  de Radu Popescu.

Din distribuție fac parte: Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale și Ana-Maria Ştefan.

«Paliativ» spune povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele şi pacienţii îşi întrepătrund dramele, frustrările, vieţile. O poveste autentică, dureroasă, dar cu accente comice pe alocuri, exact ca în viață, de altfel. Tânărul dramaturg Radu Popescu înfățișează o lume pe care o cunoaște din interior, o lume ce pendulează între umanitate și dezumanizare“, spun reprezentanții TSC.

Regia spectacolului, nerecomandat publicului sub 16 ani, este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia este realizată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

„Gâlcevile din Chioggia“

La Teatrul de Stat Constanța, weekend-ul se încheie cu o comedie exuberantă, plină de culoare și dinamism: „Gâlcevile din Chioggia“, de Carlo Goldoni, în regia Danei Dumitrescu.

Spectacolul programat duminică, 4 noiembrie, de la ora 19.00, îi va aduce pe scenă pe actorii Andu Axente, Laura Iordan, Ana-Maria Ştefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiţei, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu Toma, Georgiana Mazilescu , Florina Stănculeţ, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip și Cristina Oprean. Coregrafia este semnată de Stela Cocârlea, scenografia e creată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica, de Adrian Alexandru.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *