Filme documentare, la Centrul „Jean Constantin“. Luni, prima proiecție

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, cu sprijinul Centrului Ceh, aduce la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ programul „Documentary Mondays“, pe 4 şi 11 martie, de la ora 17.00.

Primul documentar propus spre vizionare este „Voyage of Time: Life’s Journey“, în regia lui Terrence Malick.

„Abordând atât trecutul nostru planetar, cât și o căutare a locului umanității în viitor, documentarul vibrează cu energia naturii în sine, combinând diferite efecte speciale inovatoare cu imagini de arhivă terifiante de pe întreg mapamondul, în căutarea a ceea ce rămâne, ceea ce supraviețuiește timpului schimbător. Ce înseamnă, de fapt, după toţi aceşti eoni, să fim noi aici și acum?

Acțiunea trasează cronologia științifică a Terrei, de la nașterea stelelor până la apariția vieții și, în final, la debutul umanității şi schimbările pe care aceasta le produce asupra planetei. Malick invită publicul să asiste la trecut, prezent și viitor într-un mod intim. Lucrând cu o echipă de consultanți științifici și artiști vizuali conduși de Dan Glass (The Tree of Life, Batman Begins, The Matrix Reloaded), documentarul ilustrează o înșiruire de fenomene naturale nemaivăzute – celeste și terestre, macroscopice și microscopice – într-o varietate de moduri noi.

Terrence Malick explorează în primul său documentar nașterea și moartea Universului așa cum îl știm, începând cu zorii vieții, trecând prin felul în care evoluția ne-a adus în acest moment specific și încheind cu un preview pentru ce ne așteaptă în viitor“, se arată pe pagina de Facebook a Centrului Ceh.

Intrarea la proiecţie este liberă.

Cel de-al doilea film propus spre vizionare, lunea viitoare, pe 11 martie, de la ora 17.00, este „Spaceship Earth“, în regia lui Kevin McMahon.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *