Festivalul „Dan Moisescu“, ediție specială la Constanța

Anul acesta, Festivalul Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“, ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, va fi unul atipic: nu se va mai desfășura în spațiul consacrat, la Topalu, și îi va aduce în fața publicului pe câștigătorii edițiilor anterioare.

Evenimentul se va desfășura în perioada 29-30 octombrie la Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, începând cu ora 18.00.

Intrarea va fi liberă, în limita celor 230 de locuri disponibile, însă accesul se va face prin obținerea biletelor cu rând și loc, de la casieria Centrului „Jean Constantin“.

În fața publicului vor evolua unii dintre cei mai apreciați tineri soliști de muzică populară: Cătălina Alexa, Andrei Girel, Ion Drăgan, Olguța Berbec, Alexandru Brădățan, Andreea Haisan, Codruța Rodean, Loredana Streche.

Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene“, condus de maestrul Cristian Obrejan.

În deschidere vor evolua dansatorii Ansamblului „Izvoare Dobrogene“, conduși de coregraful Ștefan Coman, precum și solista Elena Plătică.

Fiecare dintre cele două seri de spectacol se va încheia cu recitalurile artiștilor: Daniela Condurache, Ionuț Fulea, Andreea Voica, Ionuț și Doinița Dolănescu.

Festivalul „Dan Moisescu“ va fi prezentat de Iuliana Tudor.

Pentru cei care nu vor putea ajunge la eveniment, spectacolul va putea fi urmărit în direct pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, organizatorul festivalului, precum și pe cea a Ansamblului „Izvoare Dobrogene“.

Dan Moisescu (1909-1976) a fost dirijor și solist vocal al ansamblului de cântece și dansuri „Brâulețul“ din Constanța, în perioada 1963-1965. Între anii 1970-1974 a fost profesor la Școala Populară de Artă din Constanța între ani, perioadă în care s-a ocupat cu succes și de organizarea de orchestre și ansambluri școlare și a cântat cu o orchestră proprie.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *