Începe proiectul „Walk This (Milky) Way“. Zece reprezentații teatrale, transmise online

Proiectul cultural „Walk This (Milky) Way“ debutează astăzi, de la ora 20.00, cu prima din cele zece reprezentații online.

Spectacolele „Walk This (Milky) Way“ erau programate să se joace la Planetariu, în perioada 23-30 noiembrie, dar deoarece Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a fost închis temporar pentru public, cele zece reprezentații vor fi transmise online, pe pagina de Facebook a evenimentului, zilnic, între 29 octombrie și 7 noiembrie, de la ora 20.00.

Spectacolul, cu o durată de 60 minute, are la bază un text dramatic original semnat de Cristiana Bojthe Keresztes.  Punerea în scenă îi aparține lui Iulian Enache, iar muzica este semnată de Adrian Mihai. Conceptul scenografic e realizat de Lăcrămioara Dumitrașcu și Iulian Enache.

Din distribuție fac parte: Dana Trifan Enache, Luiza Martinescu, Georgiana Rusu, Ștefan Mihai, Andrei Bibire și Andrei Calu.

De casting s-a ocupat agenția Lui’s Events.

Chiar dacă publicul nu va mai putea fi prezent sub cupola Planetariului, actorii vor avea grijă să-i introducă în atmosfera de acolo, spectacolul fiind filmat în locul unde a fost gândit.

„Walk This (Milky) Way“ este un proiect implementat de „Rusu I. Georgiana P.F.A“, în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța – Secția Planetariu, fiind co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Aria tematică: Artele spectacolului – Teatru. Bugetul total este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare AFCN, 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului).

Proiectul propriu-zis a debutat în august incluzând producția spectacolului: redactarea scenariului, realizarea conceptului scenografic, realizarea costumelor și decorurilor, compoziția muzicală, castingul pentru distribuție, repetițiile.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *