După prezența la Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, „Crăiasa Zăpezii“ pleacă în turneu

Pe 17 noiembrie, în cea de-a zece a zi a Festivalului ediția cu numărul 44, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ și-a făcut apariția, în pași eleganți, de dans, „Crăiasa Zăpezii“, pe muzica compozitorilor Jean Sibelius și Edvard Grieg și sub bagheta coregrafică a lui Horațiu Cherecheș.

Apariția glacialei crăiese, anunțată și de temperaturile neprietenoase de afară, a fost așteptată cu nerăbdare de publicul constănțean dornic să petreacă încă o seară memorabilă alături de artiștii Companiei de Balet a Teatrului „Oleg Danovski“.

La fel ca la spectacolul „Romeo și Julieta“, sala a fost plină, aplauzele la scenă deschisă și cele de la final, multe și îndelungi, nu au lipsit.

În rolurile principale a evoluat îndrăgitul cuplu de prim-soliști Irina Ganea Mihaiu (Gretchen)  – Adrian Mihaiu (Karl). Prin mișcări de dans fluide ei au „țesut“, în pași de balet, firul celebrei povești a Hans Christian Andersen demonstrând că dragostea adevărată nu cunoaște obstacolo și poate topi cele mai reci inimi. Crăiasa Zăpezii a fost interpretată Mayu Takahashi.

Au mai dat viață emoționantei povești, printre alții, soliștii: Douglas Stewart, Bogdan Bîrsănescu, Mayura Takase, Mizuki Kubota și Yuria Soeta, alături de Ansamblul de Balet.

„Crăiasa Zăpezii“ este ultimul spectacol pe balet pe care Compania de Balet „Oleg Danovski“ l-a prezentat, anul acesta, publicului tomitan. Spectacolul va fi prezentat și publicului german, în cadrul tradiționalului turneu de iarnă organizat de impresarul Joachim Landgraf. Anul acesta, turneul se va desfășura în perioada 7-19 decembrie și va cuprinde 10 reprezentații din spectacolele „Crăiasa Zăpezii“, „Romeo și Julieta“ și „Lacul lebedelor“.

În 2016, la cea de-a IV-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale, organizată la București „Crăiasa zăpezii“ de la Constanța a fost recompensată cu trei premii, pentru cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016, cel mai bun coregraf – Horațiu Cherecheș și cele mai bune decoruri – Natalia Kornilova.

Sursă foto: Facebook – Horațiu Cherecheș

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *