Dr. Alexander J. Graur, profesor asociat la Universitatea din Torino le vorbește studenților ovidieni despre neuroștiinţa muzicii

Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ organizează, vineri, 23 aprilie, prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică şi Creaţie Artistică „Euxin“, conferinţa extraordinară „Neuroștiinţa muzicii“, susţinută de prof. dr. Alexander J. Graur, profesor asociat al Universității din Torino, Italia și membru al New York Academy of Science.

Evenimentul, inclus în cadrul Festivalului „Primăvara Artelor“ se va desfășura online pe platforma Zoom, de la ora 16.30, adresându-se cadrelor didactice și studenților de la Facultatea de Arte, dar și de la celelalte facultăți din cadrul Universității „Ovidius“.

Neurostiinta muzicii dr.A-Graur-Primavara-Artelor 2021

Conform prof. univ. dr. Alexander J. Graur, în cadrul conferinței, vor fi prezentate aspecte biologice ale actului muzical, de la producerea mentală a muzicii până la mecanismele ascultării şi interpretării sale vocal/instrumentală. Totodată, se vor face aplicaţii practice şi tehnici de compoziție cu efect curativ, cu exemplificări extrase din programul personal „Music Integrative Neuro Therapy“.

Moderatoarea conferinței „Neuroștiinţa muzicii“ va fi lect. univ. dr. Andreea Bratu.

Activitatea este coordonată de prof. univ. dr. Dana Cojocaru, conf. univ. dr. Octavian Velescu și lect. univ. dr. Andreea Bratu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *