„Doi tineri din Verona“ deschid stagiunea 2020-2021 a Teatrului de Stat Constanța

Pe 5 septembrie, Teatrul de Stat Constanța deschide stagiunea 2020-2021 cu premiera „Doi tineri din Verona“, de William Shakespeare, în montarea lui Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai buni regizori tineri ai teatrului românesc.

După premiera de sâmbătă, de la ora 19.00, o a doua reprezentație este programată duminică, 6 septembrie, de la aceeași oră.

De la 1 septembrie, se redeschid sălile de spectacol. Teatrul de Stat Constanța invită publicul la o premieră

Spectacolul se va juca în sală cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu coronavirus, conform legii.

„Entuziasmul tinerilor actori și experiența celor mai în vârstă“

Spectacolul aduce pe scenă o echipă de tineri actori foarte talentați, angajați și colaboratori ai Teatrului de Stat Constanța, îndrăgiți deja de publicul tomitan din producțiile anterioare (Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Vlad Lință, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Alexandru Medveghi), alături de tineri actori, precum Arina Cojocaru și Grațian Prisacariu, de la Teatrul „Căluțul de mare“, actori care au peste un deceniu de experiență pe scena tomitană (Florina Stănculeț, Andrei Cantaragiu, Alina Manțu) și artiști al căror debut s-a petrecut cu succes în secolul trecut (Maria Lupu, Liviu Manolache).

«Doi tineri din Verona» este o piesă mai puțin cunoscută a Bardului de la Avon – cum este supranumit Shakespeare. Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația «într-o altă cultură», iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin. Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a ştiut să exploateze entuziasmul tinerilor actori și experiența celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul și epoca în care este plasată acţiunea. «O altă cultură» devine, în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveștii shakespeariene“, au transmis reprezentanții TSC, prin intermediul unui comunicat de presă.

Scenografia este semnată de Andreea Săndulescu – decoruri și Alexandra Mâzgăreanu – costume. De lighting design s-a ocupat Daniel Klinger, muzica originală îi aparține lui Alexandru Suciu, iar mișcarea scenică este realizată de Baczo Tunde. Traducerea textului shakespearian a fost asigurată de Lucia Verona.

Florin Aioane şi Andrei Bibire îi întruchipează pe cei doi tineri din Verona, iar femeile care le aprind inimile şi patimile sunt interpretate de Ecaterina Lupu şi Cristiana Luca. O veţi putea vedea şi pe Tânăra speranţă de la Gala Premiilor Gopo din acest an, Cătălina Mihai, care joacă în travesti“, au precizat reprezentații TSC.

Biletele se pot achiziționa fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța, de pe Bulevardul Ferdinand nr. 11.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *