Despre iubire, la Clubul de Poezie, ediția a doua

Clubul de Poezie, a cărui primă ediție a fost dedicată Zilei Culturii Naționale, nu este unul dintre acele evenimente efemere, organizat la ocazii festive și sortite… uitării. Nu, el este unul dintre acele evenimente care au continuitate, care trebuie să se perpetueze în orice mediu, chiar și într-un club, mai ales că este nevoie de poezie într-o lume dominată de prozaic. O dovedește ediție a doua a manifestării culturale pe care Clubul Doors o va găzdui pe 11 februarie, de la ora 19.00.

Amfitrioana Clubului de Poezie, ediția a doua, este nimeni alta decât poeta Amelia Stănescu, care va susține atmosfera alături de invitații săi: actorul Andu Axente de la Teatrul de Stat Constanța și cantautorii Daniel Iancu și Mariana Butnaru (voce și chitară).

afis editia a 2-a Clubul de Poezie

Tematica ediției este #Dragostea, având în vedere apropierea Zilei Îndrăgostiților (14 februarie) și a sărbătorii românești, Dragobete (24 februarie). Dragobete reprezintă un nume asociat cu personajul din mitologia populară românească, «zeu tânăr al Panteonului autohton», «patron al dragostei și bunei dispoziții pe plaiurile românești», fiind identificat, de asemenea, cu zeul dragostei în mitologia romană, Cupidon, și cu Eros, zeul iubirii din mitologia greacă“, a subliniat Amelia Stănescu.

Clubul de Poezie, care a debutat pe 14 ianuarie, cu actrița Mădălina Petrencu și pianistul Dorian Pîrvu, membru al trupei Mike Godoroja & Blue Spirit, ca invitați, este un proiect marca Doors Events, organizat și coordonat de poeta Amelia Stănescu. Evenimentul se desfășoară o data pe lună, în Clubul Doors din Constanța, str. Traian, nr 68A. Info: 0766 057 078.

„Intrarea este liberă, pentru că liberi suntem să iubim și să împărtășim sentimentele noastre frumoase. Dar, dacă vreți să achiziționați volume de Poezie, albume sau alte ghidușii artistice, luați cu voi și vreo 2-3 galbeni, vorba vine, ca să nu răbdați nici de foame, nici de sete, nici de cărțile de Poezie sau albumele de muzică prezentate acolo“, spun organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *