Cu dor, despre Simona Catrina, în ajunul zilei sale de naștere

Pe 22 octombrie, jurnalista Simona Catrina (1967-23 martie 2017) și-ar fi sărbătorit ziua de naștere în mijlocul familiei și prietenilor, dacă o boală nemiloasă nu ar fi smuls-o brutal de lângă cei dragi, în urmă cu doi ani și jumătate, la numai 49 de ani și cinci luni.

Pentru a-și ostoi dorul de femeia cea plină de viață și de haz, pentru a o simți mereu aproape, cea mai bună prietenă a ei, Alice Năstase Buciuta, alături de mama Simonei, Dara Codescu, au scris o carte. O carte numită simplu, „Simona“. O carte despre ea, „o prelungire în literatură a poveștii de dragoste a autoarelor Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta pentru cea care le-a fost fiică, prietenă, călăuză și martoră. O mărturisire la patru mâini și trei suflete, o îmbinare de confesiuni și dezvăluiri din care nu lipsesc nici plânsul, dar nici râsul, atât de definitoriu pentru felul Simonei de a vedea lumea, o urzeală de doruri și amintiri în care sunt prinse, ca niște giuvaeruri, texte inedite, splendide, spumoase, valoroase, scrise de Simona Catrina“, după cum se arată pe coperta patra a volumului.

Deși cartea a fost lansată în vară la Mamaia, pe 21 octombrie, Simona Catrina s-a aflat din nou în prim-plan, în sufletele celor dragi și în gândurile celor care au participat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ la discuția „Despre dragoste, cu onestitate“. O întâlnire de suflet, despre Simona și cu „Simona“, la care au luat cuvântul, alături de Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta, profesoara Angela Doicescu, cea care a făcut posibilă întâlnirea de la Constanța, dr. Enache  Tușa, precum și gazda manifestării, directorul Bubliotecii Județene Constanța, dr. Corina Apostoleanu.

O întâlnire emoționantă „Despre dragoste, cu onestitate“ care s-a încheiat cu îndemnul de a începe a ne prețui viața și a o iubi,  de a o trăi cu toată dragostea până nu e prea târziu.

Sursă foto: Biblioteca Județeană Constanța – Facebook

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *