Conferință online despre fabuloasa creație a faimosului prozator chinez Mo Yan

„Sorgul roșu“, „Obosit de viață, obosit de moarte“, „Baladele usturoiului din Paradis“ sunt doar câteva dintre titlurile cărților semnate de celebrul scriitor chinez Mo Yan, distins cu Premiul Nobel pentru literatură în anul 2012.

Cei seduși de stilul original al faimosului prozator au ocazia să participe joi, 25 martie, la conferința online „Fantasticul chinez şi influența realismului magic în opera lui Mo Yan“, susținută de dr. Marius Virgil Florea.

Dr. Marius Virgil Florea a obținut în 2017 o bursă de studii pentru un stagiu de cercetări doctorale în Republica Populară Chineză. De atunci face cercetări în bibliotecile chineze pentru a definitiva tema „Realismul magic în literatura lui Mo Yan”, sub coordonarea prof. univ. dr. Wang Jiezhi de la Institutul de Studii Literare din cadrul Nanjing Normal University, China.

Marius Virgil Florea este și doctor în Filologie al Universității din București cu teza „Literatura fantastică a lui Mircea Eliade“, coordonată de prof. acad. dr. Eugen Simion.

Conferința va avea loc de la ora 16.00, pe platforma webex, participarea putând fi realizată accesând ovidius.webex.com. Înregistrarea conferinței va fi publicată ulterior pe pagina web a Clasei „Confucius“.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cercetare și Dezvoltare Profesională „Studiile Româneşti în Context Internaţional “ (STUR) al Departamentului de Filologie Română, Limbi Clasice și Balcanice (DFRLCB) din cadrul Facultății de Litere, prin Cercul de Studii Românești și Clasa „Confucius“ a Universității „Ovidius“.

Dr. Marius Virgil Florea, cel care va susține conferința „Fantasticul chinez şi influența realismului magic în opera lui Mo Yan“ este membru asociat al STUR.

„Cel care și-a ales amuzantul pseudonim Mo Yan (Nu vorbi), cu corolarul tacit, «dar scrie!», scriitorul Guan Moye, este unul dintre cei mai cunoscuți prozatori chinezi la nivel internațional, laureat în 2012 al Premiului Nobel pentru literatură. Romanele sale au făcut înconjurul lumii, majoritatea fiind traduse și în limba română la editura Humanitas. În 1988, renumitul regizor chinez Zhang Yimou câștiga Leul de Aur la Berlin cu o adapare cinematografică a romanului «Sorgul roșu» al lui Mo Yan“, a menționat directorul Clasei „Confucius“, prof. univ. dr. Angelo Mitchievici.

Sursă foto: Facebook – Clasa Confucius

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *