Comandor dr. Ioan Damaschin lansează, la Mangalia, „Eroii neuitaţi din adâncuri” şi „Domnitorii români ctitori la sfântul munte Athos”

Comandor dr. Ioan Damaschin, autor a numeroase lucrări de istorie marină, lansează la Cercul Militar din Mangalia, în această joi, 9 august, de la ora 18.00, două volume speciale. Unul dintre ele, „Eroii neuitaţi din adâncuri“, apărut în anul 2017, reflectă formația de istoric de marină și se înscrie în seria manifestărilor dedicate lunii spiritualității marinărești, iar cel de-al doilea, „Domnitorii români ctitori la sfântul munte Athos“, reprezintă o lucrare de suflet, care iese din sfera preocupărilor sale editoriale cu care a obișnuit publicul.

„În această carte se regăsesc numele domnitorilor români care au ctitorit la Muntele Athos. Ctitorii înseamnă că au construit biserici, porturi, turnuri, chilii,  trapeze și toate anexele necesare pentru o mănăstire (…) Sunt trecute în carte ctitoriile lor, anul în care au făcut aceste ctitorii şi daniile în bani, produse, obiecte de cult, cărţi…“,  spune comandor dr. Ioan Damaschin.

Această carte, bogat ilustrată cu imagini color și publicată în condiții grafice deosebite la Editura „Sfinții Martiri Brâncoveni“, a fost lansată, în premieră, la Constanța, pe 30 mai, chiar la sediul fundației care poartă numele celor pe care Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiește pe 16 august.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *