Club de Poezie la Constanța. Prima ediție, pe 14 ianuarie

Poeta Amelia Stănescu și actrița Mădălina Petrencu invită publicul să li se alăture la prima ediție a Clubului de Poezie, care va avea loc în ajunul Zilei Culturii Naționale, marți, 14 ianuarie, la Clubul Doors, de la ora 19.00.

Vor recita… Poezie, adică „o atractivă selecție lirică din opera autorilor de referință ai literaturii române – Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, precum și autori contemporani – Mircea Cărtărescu, Mircea Dinescu, George Stanca, Robert Șerban, Iv cel Naiv ș.a“.

Alături de ele se va afla pianistul Dorian Pîrvu, membru al bandului Mike Godoroja & Blue Spirit.

Luna ianuarie este, cu precădere, o lună a culturii și aceasta pentru că pe 15 ianuarie sărbătorim Ziua Culturii Naționale – stabilită prin Legea nr. 238 din 7 dec. 2010. Evident, această dată face referire la ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu (1850-1889).

Sărbătoream noi cultura și, implicit, poezia și până la data intrării în vigoare a legii – fiecare cum puteam, după posibilități.

Cu atât mai mult din 7 decembrie 2010 încoace. Obiectivul principal este de a promova cultura, arta și efortul academic. De Ziua Culturii Naționale celebrăm nu doar pe marele Eminescu – poet, prozator, dramaturg, ziarist și gânditor, ci, în egală măsură, 15 ianuarie marchează o zi de reflecție asupra culturii române în genere, a esenței românismului din sufletul oricăriua dintre noi“, spune Amelia Stănescu.

Adevărul e că românitatea traversează o criză culturală pe care ar fi indicat să o vindecăm cât mai repede cu putință. Ce am putea să facem noi? Să ne îngrijim să vorbim cât mai corect românește, apoi să prețuim cultura națională, să citim autorii români“, adaugă poeta reînnoindu-și invitația de a-i aduce împreună pe iubitorii de poezie la… club.  La Clubul de Poezie.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *